Az internetnek hála, rátaláltak a legjobb addiktológus magánrendelésre

Az internet szerintem az egyik olyan dolog az emberiség történelme során, amely a legnagyobb szabadságot hozta el számunkra. Ez pedig az információkhoz való gyors és majdhogynem korlátlan hozzáférés, amely rengeteg mindenre megoldással szolgál, és korábban elképzelhetetlen mértékben javítja az életünk minőségét. Arról már nem is szólva, hogy rengeteg opciót kínál számunkra ahhoz, hogy kiválasszuk mindenből a számunkra legoptimálisabbat.

Ezt a véleményemet osztja az egyik ismerősöm is, akinek a családjában van olyan személy, aki alkoholproblémákkal küzdött nem egészen egy évvel ezelőtt. Azt mondja nagyon hálás, hiszen az interneten keresztül talált rá a Családi Felépülési Központra, amikor addiktológus magánrendelés után keresgélt a függőséggel küzdő családtagja miatt. Ebben a felépülési központban egy 28 napos felépülési programot kínálnak a betegséggel küzdők számára, és mindezt csoportban való részvétellel, de akár egyénileg is igénybe lehet venni addiktológusnál magánrendelés formájában. 

Mindenki a személyiségéhez és igényeihez viszonyítva döntheti el, hogy magánrendelés vagy csoportkezelés formájában kéri az addiktológus segítségét, az azonban bizonyos, hogy bármelyiket is választja, a Családi Felépülési Központban maximális diszkrécióra számíthat. 

Ennek oka abban keresendő, hogy egy magánklinikáról van szó, másrészt pedig arról, hogy egy egész évben nyugodt, turistáktól mentes környezetben helyezkedik el, amelynek köszönhetően nem számíthatunk váratlan vendégek, ismeretlenek megjelenésére. 

A 28 nap lezárulta után minden végzett páciensük számára ingyenes utógondozás érhető el, személyesen vagy online formában is. Emellett pedig a józanság megtartása és a tanultak felfrissítése érdekében, rendszeresen meghívják őket a központból egy ingyenes, ebéddel egybekötött, úgynevezett „Felépülő-napra”. Így tehát láthatjuk, hogy a felépülők kezét a program lezárultával sem engedik el az addiktológus szakemberek, s így is biztosítják, hogy az egykor függőségben szenvedők ne térssenek vissza a korábbi egészségtelen szokásaikhoz, ha pedig valami miatt fennáll ennek a veszélye, akkor legyen lehetőségük ezt jelezni, és még időben segítséget kérni. Ezt szolgálja egyébként a programnak az a része is, amely a felépülők családtagjainak tart ismeretterjesztő előadásokat a függőség és a felépülés témakörében. Ezek az előadások a hétvégi látogatásokkor kerülnek megrendezésre, láthatjuk tehát, hogy – amellett, hogy ilyenkor lehetőségünk van ellenőrizni, hogy minden rendben van-e kezelés alatt álló családtagunkkal -, mi magunk is bevonódhatunk a felépülési folyamatba. Ez pedig nagyban segíti, hogy a felépülő környezetében olyan emberek legyenek, akik észreveszik, ha valami nincs rendben, és támogatásukkal meg tudják előzni a visszaesést is akár.

A Központban nem kell tartanunk attól, hogy nem a legjobb ellátást kapja meg gyógyuló családtagunk, hiszen teljes ellátást kapnak a páciensek a kezelés teljes ideje alatt. Ennek keretében biztosítanak számukra svédasztalos reggelit, valamint rendelt meleg ebédet és vacsorát. Emellett pedig odafigyelnek arra is, hogy eleget legyenek szabadban, ugyanis a természetben való séta mindennapos gyakorlat a 28 napos program során, sőt hetente egyszer a Balaton felvidékre is szerveznek kirándulást. Emellett pedig szintén napi szinten igénybe vehető – bár nem kötelező – sportolási lehetőség az addiktológián. 

Akár magánrendelésről, akár csoportos kezelésről van szó, az addiktológusok igen sokféle területről rendelkeznek szakértelemmel, multiprofesszionális személyzet segít abban, hogy szeretteink minél hamarabb felépüljenek. Ezen felül pedig olyan szakemberekről beszélünk, akik maguk is keresztül mentek hasonló élményeken, szintén a felépülőkhöz tartoznak, tehát rendelkeznek azzal a látásmóddal, amely feltétlenül szükséges a függőségben szenvedő betegek megértéséhez, és felépülésükhöz.

Nagyon boldog vagyok, hogy kedves ismerősöm családtagjánál is sikeres volt a kezelés, hiszen sokan aggódtunk miatta, de hála az internet adta lehetőségeknek, rátaláltak erre a fantasztikus addiktológiára, és így kapott esélyt az egészséges életre.