“Felrobbant” az internet: mindenki az új napelem pályázat iránt érdeklődik

Időről időre megtörténik az, hogy valamire olyan sokan kíváncsiak és annyian utána néznek, hogy a keresési listák gyakoriság alapján mért eredményei teljesen megváltoznak. Jelen pillanatban az új uniós napelem pályázat tartja lázban az érdeklődőket. Idén júniusban indult és jövő év szeptemberéig tart. Ez alkalommal a pályázat a kis- közép- is mikróvállalkozások számára nyújt abszolút segítséget: a napelem panelek beszerzése és felszerelése, a tartóeszközök beszerzése és felszerelése, a hálózatba helyezés; úgyszólván minden benne van és teljes körű beruházásra lehet igényelni a pénzt, kivéve egy bizonyos teljesítmény felett, akkor bele kell pótolni valamennyi önrészt is. Az, hogy egy ilyen napelemfarm ára teljes összegében kifizetésre kerül, és nekünk csak időt kell belefektetnünk, egy komoly lehetőség, szerintem nem érdemes elmulasztani. Azt nem mondom, hogy vissza nem térő alkalom, mert ezek a pályázatok elég gyakran váltják egymást, viszont mindig más csoportok pályázhatják meg őket, szóval ha lekésik róla az ember, lehet hogy sokáig kell a cégével várnia rá, hogy kiírják a következőt.

A napelemfarm ára természetesen attól függ, hogy mekkora a vállaltunk épülete, vagy épületei, amit el szeretnénk látni a napelemek által létrehozott árammal. A pályázat összértéke tizenöt milliárd forint a mi országunkon belül, ebből körülbelül öt és tízezer közötti projektet terveznek támogatni, lehet szó akár szigetüzemű, vagy hálózatra visszatápláló rendszerről.

Természetesen megvannak a szigorú szabályok, hogy pontosan kik pályázhatnak és kik nem, de ettől nem kell megijedni. A keresési számok alapján az internet népe komolyan foglalkozik a témával. Nyugodtan tegyétek ezt ti is, ha eddig még nem tettétek. Ha pedig épp nincs vállalatok, arról sem rossz tudni, hogy mindeközben a mi államunk is létrehozott egy kedvezményes lehetőséget földtulajdonosoknak, hogy könnyített engedélyszerzéssel és kedvezményes kölcsönnel napelem farmot lehessen telepíteni a gazdáknak, amely farmokban termelt áramot pedig az állam megvásárol. Keressetek rá erre is, a 107-es kormányinfóban hangzottak el a részletek.