Házhoz jön a (baba)kocsi

Manapság mindent meg lehet venni a neten házhozszállítással. Pizzát, cipőt, tisztítószereket, babakocsikat.
De tényleg. A járvány miatt mindenki visszahúzódik a kis kuckójába, és nem megy szívesen vásárolni – mi is így vagyunk ezzel.

A hamarosan születendő bébink felszerelését is az internetről szerezzük be. Egészen komoly projektről van szó, a gépemen komplex mappa-struktúrát alakítottam ki hozzá, rengeteg linkkel, ajánlásokkal, képekkel.

A feleségemmel hetekig ez volt a fő projekt, de végül is, azt hiszem, megérte, hogy nem kapkodtuk el és alapos, megfontolt döntést hoztunk. A babakocsikat például négy teljes napig böngésztük, mire megállapodtunk az inglesina aptica babakocsiknál, azon belül is a Quattro modellnél.

Ez egy 4 az 1-ben megoldás, úgyhogy nem kell külön bébiülést vennünk, kapunk hozzá mózeskosarat, egy „sportülést”, amit nagyobb korában is tud majd használni, és magát a babakocsi vázat. Sőt, van hozzá egy otthoni állvány is, amire át lehet szerelni a pl. mózeskosarat. Így nem kell felébreszteni a babát, ha hazaérünk a sétából, csak lekapjuk a kosarat a vázról, áttesszük az állványra, és kész is a babaágy.

A mózeskosárhoz egyébként jár egy spéci „welcome pad”, egy újszülött-matrac. Bambuszból készült, hipoallergén, és úgy tartja a bébit, hogy elősegítse a légzését és a helyes testtartást.  

Az autós babaülés nagyon komoly darabnak tűnik, masszív, megfelel minden biztonsági szabványnak. Nekem őszintén szólva ez a legfontosabb szempont. Van a mózeskosárhoz is egy spéci bekötő-szett, amivel, amíg kicsi, tud majd utazni a mózeskosárban is a hátsó ülésen.

A babakocsi váz és a kerekek „lengéscsillapítással” vannak ellátva, elnyelik a rezgést, és stabilizálják a babát, hogy nyugodtan alhasson, vagy nézelődhessen. A váz összecsukható, hogy könnyen szállítható legyen – fontos szempont volt, hogy elfér a hátsó ülés előtt, mert a csomagtartónk általában tele van.

Az oldal, ahonnan rendeltük, a babaverda.hu, szuper, minden fontos információt tartalmaz a termékekről, áttekinthető és megkönnyíti a választást. A házhozszállítás is teljesen rendben volt.

Összességében nagyon elégedett vagyok a választásunkkal. A szett elemei szépek, elegánsak, és nagyon-nagyon masszívak. (Igen, összeraktam őket, igen, tologattam a kocsit fel-alá a lakásban. És nem, nem tettem bele egy krumplis zsákot, hogy kipróbáljam az utcán is. Pedig eszembe jutott, de a feleségem lebeszélt róla.) Igazából mindegyik inglesina aptica babakocsi szuper jó választásnak tűnt, de hát sajnos nem lehet az összeset megvenni, és választani kellett. De ahogyan mondtam is, nagyon elégedett vagyok vele már most.

Ahogy mondtam is, mi házhozszállítással kértük – igen, ha még nem említettem volna, ez egy webshop -, de van üzletük is a XXI. kerületben, úgyhogy azt is lehet, hogy megrendeljük a webshopban, és személyesen vesszük át az üzletben, amit én alapvetően szeretek, és ha van lehetőség, akkor ezt választom, mert szeretem megspórolni a szállítási költséget, de hát ez egy jó nagy csomag volt, úgyhogy jobbnak láttam a kiszállítást. Lehet fizetni online is és készpénzzel is, bármelyik lehetőséget is válasszuk.

Mivel több mindent is lehet itt kapni, így szinte biztos vagyok benne, hogy fogunk még rendelni ezt-azt, amire szükség lehet, én most egy etetőszéken gondolkozom nagyon, mert hát az is kelleni fog majd, de egy darabig nem lesz még rá szükség, úgyhogy van időm kiválasztani.

Már nagyon várjuk, hogy megérkezzen a kis jövevény, biztos vagyok benne, hogy imádni fogja a járművét. Mi – most, hogy már nem kell babakocsikat böngésznünk – elővesszük a következő projektet. Ezúttal a kiságyak kerülnek terítékre.