Az interneten bármi fellelhető

Manapság szerintem mindenki használja az internetet. Mivel több mindenre is lehet használni, ezért nyilvánvaló, hogy egyre több mindenben hasznos tud lenni. Lehet zenét hallgatni, filmet nézni recepteket keresni, információt szerezni, tanulni, szórakozni és igazából tényleg bármire. Én is szeretem hasznos dolgokra használni, nem csak a szórakozás részére, persze azért utóbbi is elő szokott fordulni. Hogy mondjak egy példát, tavaly fejeztem be az egyetemi tanulmányaimat és ebben rengeteget segített a net. Pedagógusnak tanultam és noha sok időm nem volt, mégis igyekeztem a lehető legtöbb könyvet elolvasni a gyerekek fejlődésének a témájában. Mivel nagyon sok fent is volt a neten, nem kellett azzal töltenem az időmet, hogy könyvárba járjak, hanem csak megnyitottam a gépemen és olvastam is. Persze sokkal jobban szeretem a fizikai formában lévő könyveket, de akkor fontosabb volt az időbeosztásom.

Ez csak egy példa volt a sok közül. Gyakorlatilag bármire választ lehet kapni online és bármit meg lehet találni. Az unokahúgom, Petra kapott nemrég egy elektromos kerékpárt és azt is az internet segítségével vették meg. Viszont nem csak a megvételben segített, hanem ott néztek utána és találták meg azt az elektromos kerékpár webshopot, ahonnan végül meg is rendelték a választott darabot. Mivel nem tudtam sokat a témáról és érdekelt is – hátha én is beszerzek egyet valamikor – ki is faggattam őket. A webáruház neve motorbolt.co.hu és kifejezetten kerékpárok, elektromos kerékpárok, motoros felszerelések és alkatrészek, gumik és egyéb a kategóriába beletartozó termékeket árulnak. A választás nem volt olyan nehéz, mert az egyetlen kikötés, ami Petrának volt, hogy legyen rózsaszín. Hát nem lepődtem meg. Szerencsére van már jogsija, viszont azt mesélték, hogy a honlapon olyanok is voltak, amik jogosítvány nélkül is vezethetők. Még a végén veszek egyet a kislányomnak is… Azt is elmondták, hogy a kínálat a Viczai Kft-nél nagyon széles, így alaposan átböngészték az oldalt mielőtt kiválasztották, hogy mit szeretnének. És ár-érték arányban is meg voltak elégedve. Ráadásul a kerékpárokat összeszerelve és üzembe helyezve szállítják ki, így ezzel sem kellett foglalkozniuk. Szerintem ez szuper, hiszen így kényelmesebb, az biztos. Bár csak nem lehet olyan nehéz összeszerelni. Aztán ki tudja, itt már nem csak hétköznapi bringák vannak!?

Petra viszont nagyon izgatott volt, így ők személyesen mentek el átvenni az üzletbe, mert erre is volt lehetőség. Egybekötötték egy kis kirándulással, így rögtön volt alkalma kipróbálni is. Házhozszállítást is választhattak volna, de így legalább együtt tudtak tölteni egy kis időt. Azt mondták, hogy ők a honlapon keresztül rendelték meg, viszont telefonon és e-mailben is meg lehet. Arra felhívták még a figyelmem, hogy ha úgy döntök, én is szeretnék rendelni tőlük figyeljem a telefonomat. Ugyanis a rendelés leadása után fel fognak hívni, hogy egyeztessék az adatokat és megbeszéljék, hogy mikor szállítják ki a csomagot. Ezután lesz csak véglegesítve a rendelés. Én nem szoktam ismeretlen számokat felvenni, de ezt észben fogom tartani!

Az elektromos kerékpár webshop elég szimpatikusnak tűnt nekem is, mert fel is mentem a honlapra miután lezajlott ez a beszélgetés a tesómékkal. Könnyen megtaláltam mindent az oldalon, ami elég fontos. Nem szeretem, ha fél órát kell keresgélni mire megtalálod, amit szeretnél. Úgy belerakták a fülembe a bogarat, hogy lehet tényleg meglepem egy elektromos kerékpárral a kislányomat. Biztosan nagyon örülne neki!