Mire jó az internet? Például konyhabútor keresésre!

Manapság, az internet a virágkorát éli. Az utóbbi tíz évben eljutottunk oda, hogy szinte már mindenkinek van otthoni hozzáférése a világhálóhoz, noha a kétezres évek elején szinte még ritkaságszámba ment, ha valakinek otthon is volt internete.

A netcafék és a percdíjas– és betárcsázós internet kora már leáldozott, (a fiatalok többsége talán azt se tudja, hogy ezek mit jelentenek) és mindenki a korlátlan és gyors sebességre pályázik.

Őszintén szólva ma már én sem tudnám elképzelni az életem nélküle, részben persze azért sem, mert a munkám is ehhez köt, de mint magánfelhasználó is rengetegszer használom.

E-mailt kell küldeni a főnökömnek? Pár pillanat és készen van. Szükség lenne egy ínycsiklandó almás pite receptre? Csak beütöm a kereső kifejezést és több száz közül válogathatok.

Információk korlátlan tárháza tárul az ember elé, ezért sokkal könnyebben meg lehet találni, amit keresel. Persze nincs fenn minden a hálón, mondjuk vidéki kisvárosok kozmetikáinak ritkán van weboldala, de lefogadom, hogy néhány éven belül ez is meg fog változni.

Azon is sokszor gondolkodtam, mikor még egyetemista voltam, hogy a szüleim hogyan tudtak lediplomázni internet, számítógép és egyéb okos eszközök nélkül. Ők nem tudták e-mailben elküldeni egymásnak a begépelt, jól megszerkesztett órai jegyzeteiket, rákeresni egy-egy definícióra a neten, vagy éppen rátenni az ebook olvasójukra a kötelező olvasmányokat. Valahogy mégis sikerült nekik és éppen ezért, minden tiszteletem az övék, mert szerintem nekem a régimódi, hagyományos módon biztos nem sikerült volna.

Gondoljatok csak bele! Mi lenne velünk net nélkül? Régen például ha konyhabútort szerettél volna csináltatni, akkor ezt kellett tenned: Megkérdezni az ismerőseidet, hogy tudnának-e ajánlani egy jó asztalost. Nem voltak weboldalak referenciamunkákkal és árajánlat-kérő felülettel, hanem meg kellett bíznod a szakember szavában, hogy képes megcsinálni amit szeretnél és tényleg annyiba fog kerülni, amennyiben megegyeztetek.

Szerencsére ma már sokkal biztosabbra lehet menni e téren. Különböző weboldalakat böngészve könnyen megtalálhatod magadnak a legszimpatikusabb céget, akik konyhabútorokkal foglalkoznak, felveheted velük a kapcsolatot, kérhetsz árajánlatot és a honlapjukon található képekből még ihletet is meríthetsz magadnak.

Ugye mennyivel egyszerűbb így az élet?

Azért hoztam fel pont a konyhabútoros példát, mert múlt hónapban újítottuk fel a konyhát, a régi, ósdi háztartási gépeket újakra cseréltük, új csempe került a falra és mivel mindent modernizáltunk, ezért a konyhabútor sem maradhatott a régi, ütött kopott verzió.

Nagyon élveztem az átalakítást, mivel imádok főzni, ezért számomra a konyha a lakás lelke, ahol a legjobb dolgok történnek. Finom ételek főnek, együtt ül a család, megosztjuk egymással ügyes-bajos dolgainkat, kinyitunk egy üveg finom bort és a vendégeket is ebben a helyiségben fogadjuk. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy a konyha ne csak szuper funkcionális, hanem esztétikus és otthonos is legyen.

Amikor a csempét és az új konyhabútort választottuk a párommal, akkor nem feltétlen az aktuális divatirányzatokat figyeltük, hanem arra törekedtünk, hogy a saját ízlésünk tükröződjön majd a végén.

Persze nem hagytuk figyelmen kívül az aktuális irányzatokat és nem választottunk olyan alapanyagokat és formákat, amik a kilencvenes években voltak divatban, hanem egy letisztult és ízléses összképet hoztunk létre.

Ahogy a ruházkodásban, úgy a lakásfelszerelésben is évente változnak a trendek, de ez nem jelenti azt, hogy minden tavasszal át kell építeni az egész belső enteriőrt. Ha sikerül megtalálni a saját stílusunkat és jó minőségű, időtálló darabokkal felszerelni a helyiséget, akkor az legalább tíz évig, de akár tovább is, szemet gyönyörködtető látványt nyújthat.

Mint már említettem, az ideális konyhabútor kiválasztásában is az internet segített nekem, ahogy már sok más dologban is azóta, mióta aktív használója vagyok. Kíváncsi leszek, hogy a jövőben mi lesz a következő olyan projekt, amit netes segítség nélkül szinte képtelenség lenne véghez vinni.

Ti el tudnátok képzelni az életeteket internet nélkül? Mire használjátok a világhálót leggyakrabban?