Kecsegtetőek az ausztriai munkalehetőségek

Mindenki szeretne jobb megélhetést. Manapság, egyre többen panaszkodnak, hogy kevesebbet ér évről évre a pénzünk.

A minap beszélgettem egy kedves nyugdíjas nénivel. A mi lépcsőházunkban lakik, idő közönként szoktam neki segíteni, ha épp összefutunk, cipekedni. Szegény pont panaszkodott, hogy a nyugdíja ugyan annyi, viszont évről évre kevesebb dolgot tud haza hozni ugyan abból a pénzből. te is tapasztaltad már ezt?

Egyre több dolgot termelünk

Akinek van kertes háza, az igyekszik kihasználni azt a lehetőséget, hogy azzal tirolerhof-560280_1280is spóroljon hogy csak azt veszi meg, ami szükséges, a többi dolgot a kertben megtermeli. Hiszen csak gondoljuk végig. Ha csak az alapvető dolgokat ültetjük, mint répa, petrezselyem, borsó, hagyma, krumpli, ha már ez mind megterem, akkor ha gondolunk egyet, kimegyünk, leszedünk pár borsót, felhúzunk pár répát, és már van egy levesünk. Ahol pedig krumpli van, ott nem halnak éhen. Persze az idősek szeretik a kertet, a fiatalok már nem annyira. Ők el vannak kényeztetve inkább, és nem szeretnek kertészkedni.

A fiatalok

A kényelem, és a biztos anyagi lehetőség miatt néznek utána egyre többen, az ausztriai munkalehetőség, és válasszák maguknak azt az utat, ahelyett, hogy itthon maradnának. Persze valahol megértem őket, hiszen miért akarnának itthon maradni, és éhbérért dolgozni, gürizni, ha kint megkereshetik ennek a dupláját, vagy a háromszorosát is akár.

Mindenki talál munkát

Nem csak azok találnak munkát, akiknek van szakmai végzettségük. Tehát, nem csak a szakács, vagy a pincér találhat magának munkát. Az viszont igaz, hogy ezekre a szakokra szükséges a szakmai végzettség, az nélkül nem is érdemes próbálkoznunk. Ha neked nincs ilyen végzettséged, de azt tervezed, hogy külföldre mennél dolgozni, akkor sincsen semmi gond, mert két lehetőséged van:

Vagy elvégzel egy gyorstalpalós pincér tanfolyamot, és akkor már pár hónap múlva lesz végzettséged, és már mehetsz is külföldre dolgozni, vagy nem ezek a szakmák közül választasz munkát.

Ha nincs megfelelő végzettséged

Semmi gond, ha nincs megfelelő szakmai végzettséged. Az igaz, hogy így nem tudsz pincér, vagy szakács lenni, de lehetőséged van még másik munkára ettől függetlenül. A szakmával nem rendelkezők is találnak maguknak munkát, ha szeretnének. Mit tudnak ők dolgozni? Nekik is van azért választási lehetőségük:

Lehet valaki kézilány, vagy mosogató, vagy szobalány. persze ez nem azt jelenti, hogy egy férfi nem jelentkezhet mosogatni. Nem is egy olyan férfi van, aki mosogatást vállal. Persze, mint minden konyhán, itt is van fekete, és fehér mosogató is. Mindegyiket el tudja végezni bármelyik nemhez tartozó illető. A fehér mosogatásnál igen egyszerű a helyzet, hiszen csak annyi a teendő, hogy be kell pakolni az ipari mosogatógépbe a tányérokat, poharakat, és az amikor lejárt, ki kell pakolni, és a helyére tenni. Nem hiszem, hogy bárkinek is nagyobb fennakadást okozna, ha megmutatnak neki mindent.

A kézilány munkája sem egy megterhelő, hiszen neki más dolga nincs is, mint a szakács keze alá dolgozni, neki segíteni.

A szobalányok munkáját talán nem is kell annyira jellemezni, hiszen benne van a szóban. A vendég szobák, és a hozzá tartozó helyiségek takarítása az ő feladatuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy adott esetben egy előteret vagy egy nagyobb hotelnek az auláját, wellness részlegét, vagy egyéb helyiségét ne kellene kitakarítania. Mindenkinek megvan a maga feladata, amit úgy is elmondanak. Ha tisztességesen végzi valaki a dolgát, akkor megfizetik, és akár arra is lehetősége van, hogy több szezonra is kimenjen dolgozni. Ja, és persze valljuk be, ki ne szeretne havonta több száz ezer forintot keresni?