Így kell gyorsan és könnyedén internet segítségével elintézni mindent

Nagy szerencse, hogy olyan korban élünk, ahol már hétköznapi dolognak számít, hogy használjuk az internetet. Már nem csak a fiatalabb generációk vannak képben az aktuális újdonságokkal, a számítógép és az internet használatával, de már a szüleink is napi szinten használják ezeket, bár lehet, hogy nem olyan szinten és olyan gyakorlottan, mint mi. Sőt, ismerek olyan embert is, aki a nagyszüleivel szokott skype-olni, már nekik is sikerült megtanítania, hogyan is működik ez. Igaz, ők csak ahhoz értenek, de még ez is hatalmas fejlődés szerintem.

Persze vannak az internetnek hátrányai és árnyoldalai, de mindig mindennek lesznek, ez nem újdonság. Viszont az tök jó, hogy az internetet csak néhány kattintással szinte minden elérhető. Ez számomra két héttel ezelőtt is nagyon jól jött.

Van egy telefonom, nagyon szeretem, már egy ideje ezt használom. Szép tokban tartom, vigyázok rá, van rajta fólia is, így nem karcolódik össze. Fontos számomra, hogy a telefonom is normálisan nézzen ki, és jól is működjön, ugyanis ezt napi szinten használom, még a munkámhoz is.

Viszont tönkrement, valamiért nem akart bekapcsolni. Aztán nagy nehezen bekapcsoltam, de folyton kikapcsolt és nem azt csinálta, amire éppen rányomtam. Kezdett már eléggé frusztrálni a dolog, ezért elvittem egy Huawei szervizbe , mert attól féltem, hogy addig húzom az időt, amíg teljesen tönkre nem megy a telefonom.

Van egy telefonos szerviz, akikről már mesélt egyszer egy ismerősöm, viszont akkor annyira nem figyeltem oda, hiszen nem érintett engem a dolog. Viszont tudtam, ki mesélt róluk, ezért írtam is neki, hogy mutassa meg, ő akkor hova vitte a telefonját, mert az enyémmel is gond van. Megnéztem a honlapjukat, akkor láttam, hogy egész közel van a szerviz hozzám, ennek viszont örültem, mert utálok órákig átvergődni a városon.

Felhívtam őket, elmondtam, mi a gondom, és hogy örülnék, ha megnéznék a telefonomat. Másnap bementem, odaadtam nekik, azt mondták, hogy hamar megnézik és visszaszólnak, mi lehet a gond és, hogy meg tudják-e csinálni vagy sem, illetve, hogy az mennyi ideig tart majd.

Másnap hívtak is, mondták, hogy a kijelzőjével vannak gondok és, hogy azért nem azt csinálja, amire én koppintok, mert rosszul érzékeli a dolgokat. Na, gondoltam ez is csak velem történhet. Azt mondták, hamar megvan az ilyesmi, kicserélik a kijelzőjét és utána ismét a régi lesz a telefonom. Megnéztem aztán az árlistát az oldalukon, és megnyugodtam, mert nem is olyan drága, mint amennyire én gondoltam. Ha nagyon drágán jött volna ki, akkor inkább hagytam volna, eladom valakinek úgy, hibásan, azt a pénzt kipótolom és veszek egy új telefont.

De így nem kellett ilyesmin gondolkoznom, pár nap után már meg is kaptam a telefonomat. És tényleg úgy működött, mintha akkor vettem volna ki a dobozából először. Sokkal felemelőbb érzés volt így használni, mert nem kaptam tőle idegbajt, hogy állandóan kikapcsolt vagy nem azt csinálta, amit kellett volna. El is mentettem a szerviz számát, mert sose lehet tudni, mikor lesz majd megint szükségem a segítségükre, vagy lesz-e valaki az ismerőseim közül, akiknek majd jó szervizre lesz szükségük.

Na, és ezt is úgy tudtam gyorsan elintézni, hogy ott az internet. Gyorsan pár perc alatt megbeszéltem az ismerősömmel a dolgokat, az interneten meg tudtam nézni a szerviz weboldalát, és addig is, míg nem volt telefonom, otthon a számítógépről mindent el tudtam intézni. Gyorsan és könnyedén.