Használjuk az internetet gyerekünk rágókájának beszerzéséhez

Sokan úgy gondolták még a 90-es években, hogy az internet csak egy múló szeszély lesz. Elképesztően érdekes egyébként ebből az időszakból híreket és jóslatokat olvasni. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen korán kezdődött ez az egész történet. A korai internet azonban nagyon máshogy nézett ki, mint amihez most vagyunk szokva. Az emberek főleg fórumokra használták, ahol életükben először meg tudtak beszélni egymással olyan dolgokat, amiket a közvetlen környezetükkel talán soha. Elkezdődtek a bandás beszélgetések, a különböző hobbi fórumok, az évek pedig egyre csak teltek.

Én majdnem az elejétől kezdve végignézhettem azt, hogy miként fejlődik az internet. Mikor gyerek voltam, még be kellett tárcsázni ahhoz, hogy fel tudjunk menni a világhálóra. Ma ez már teljesen abszurdan hangzik, viszont ez adott egyfajta meghittséget az egész folyamatnak. Az interneten töltött idő drága és értékes volt. Még mindig emlékszem, hogy ilyenkor a kedvenc elfoglaltságom az volt, hogy felmentem az egyik rajzfilm csatornám honlapjára és kipróbáltam néhány játékot, amíg össze nem omlott az oldal.

Az ősidőkből azonban, ahogy én is nőttem, egyre több újdonság kezdett kibontakozni. Megjelentek az első közösségi oldalak, amire még a nagyszüleim is felregisztráltak. Azt sem felejtem el soha, hogy ebben az időszakban milyen fontosak voltak az e-mailek. Sokan csak egyszerű képeket, vagy összeállításokat küldtek egymásnak. Abszolút van valami varázsa annak, hogy milyen ártatlan volt ekkor még az egész.

Az internet mostani állapota azonban nem annyira szívderítő. Főleg azért, mert a cégek már rájöttek, hogy miként tudják a legnagyobb profitot összeszedni a különböző oldalakból. Éppen ezért már nem tudunk felmenni úgy egy oldalra, hogy ne kérdeznék meg tőlünk a „süti” preferenciánkat, amivel követhetik azt, hogy miként böngészünk. Sajnálatos az is, hogy rengeteg régi oldalnak az új funkcióit, különböző „prémium” előfizetések mögé zárják, amire egy idő után rá fogunk szorulni. Ettől függetlenül viszont továbbra sem gondolom azt, hogy az internet az ördögtől lenne és sok hasznos funkciója van.

Erre például az előző héten ismét rájöhettem, mikor a gyermekem számára kerestem rágókát és megtaláltam az Imagine Baby oldalát. Most jött el nálunk a fogzás időszaka és mivel első gyerekes apuka vagyok, ezért nem igazán tudtam, hogy miként tudnám a legjobban enyhíteni a fájdalmát. Mindenképpen szerettem volna találni neki egy olyan minőségi terméket, ami tényleg az ínyének a masszírozására van kitalálva. A matchstick monkey rágóka pedig eleget tett minden elvárásomnak.

Az Imagine Baby oldala már első ránézésre meg tudott győzni azzal, hogy milyen kinézettel rendelkezett. Tehát, nincsenek az előbb említett reklámok és rögtön mosolyt fog csalni az arcunkra a majmos design. A matchstick monkey rágóka mellett még egy csomó más babás termék is elérhető, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy nézzen rá a felső menüre, vagy a kezdőlapra. A kezdőlapon például láthatunk egy általános listát, amiben sokszor akciós termékek szerepelnek.

A matchstick monkey rágóka eléréshez nem kell mást tennünk, mint a felső menüből kiválasztani az ehhez tartozó kategóriát. A felirat, azt hiszem úgy szól, hogy „rágómakik és makis kiegészítők” és ezen belül is szűkíteni tudjuk a keresési szempontjainkat. Nem hiszem, hogy ez bárkinek gondot fog okozni, mivel szerintem sokkal egyszerűbb, mint egy babás boltban keresni. Nem kell az eladók segítségét kérnünk, hogy hova van elrejtve a matchstick monkey rágóka, mivel minden teljesen egyértelmű.

De térjünk rá a matchstick monkey rágóka kategóriára. Már annak nagyon örültem, hogy milyen választék fogadott. A makik több színben is elérhetők és néha még más állatfajt is kiválaszthatunk. Nekem nagyon megtetszett a rágótigris is, de jelenleg a majmoknál szerettem volna maradni. A matchstick monkey rágóka listán egyébként rögtön fel lesznek tüntetve az árak, illetve az, hogy az aktuális termék éppen raktáron van-e. Ezzel is sok időt lehet spórolni, mivel nem kell feleslegesen kattintani olyan makikra, amik esetleg nem felelnek meg a keresési kritériumainknak.

Találtam végül egy lila színű makit, rákattintottam és hálás voltam, hogy még több információ is elérhető róluk, mivel mindenképpen meg akartam győződni a termék minőségéről. A tömör leírás tartalmaz minden olyan infót, amire csak szükségünk lehet. Tehát, megtudhatjuk azt belőle, hogy mekkora ez a maki és hány éves kortól ajánlott a használata. Emellett pedig a legfontosabb, hogy többször megerősítették, hogy a termék úgy van kialakítva, hogy tökéletes legyen a gyermekünk számára.

A fogzás egy nagyon nehéz időszak a szülő és a gyermek számára is. Az Imagine Baby pedig ezzel teljes mértékben tisztában volt. Éppen ezért nem húztam el a számat, mikor megláttam, hogy egy ilyen rágóka mennyibe kerül. Mert természetesen valamennyivel drágább lesz, mint egy bolti vacak. Viszont a pénzemért cserébe egy olyan terméket fogok kapni, amit gondosan megterveztek és még személyisége is van. Hiszen a maki forma miatt ezt később akár még játéknak is használhatja a gyermekünk. Ez pedig nem mondható el az amorf, felismerhetetlen formájú rágókákról, amiket általában lát az ember.

Ha még inkább meg szeretnénk győződni arról, hogy megéri az adott termék, akkor véleményeket is olvashatunk. Ez szerintem egy nagyszerű módja annak, hogy megtudjuk, mit gondolnak a rágómakikról más vásárlók. Természetesen nem fogtok meglepődni, mikor azt mondom, hogy túlnyomó részben nagyon pozitívak voltak ezek a vélemények. De ha még ez sem lenne elég, akkor a lila rágómaki mellett észrevettem, hogy még díjat is nyert. Ennél több győzködés pedig nem hiszem, hogy kéne ahhoz, hogy elhiggyük, a matchstick monkey rágóka tényleg olyan minőségi, mint ahogy állítják.

Az is nagyon pozitív volt számomra, hogy a kiszállítási díj sem volt vészes. Sokan ezt szokták felhozni a legnagyobb ellenérvként az online vásárlással kapcsolatban. Így azonban nem kell a bababoltban esnünk-kelnünk, hanem az otthonunk kényelméből tudjuk kiválasztani, hogy melyik matchstick monkey rágóka illik a legjobban gyermekünkhöz. Szülőként pedig szerintem minden alkalmat ki kell használni, mikor időt spórolhatunk.

Zárásnak már csak annyit mesélnék el, hogy milyen volt maga a matchstick monkey rágóka megrendelése. Nem fogok nagy meglepetést okozni, mikor azt mondom, hogy ez is pont olyan egyszerű és átlátható volt, mint idáig minden az Imagine Baby oldalán. Ha megtaláltuk a megvásárolni kívánt majmot, akkor csak be kell helyeznünk a kosárba. Ezt követően kitölthetjük a szállítási adatainkat, végül pedig kiválaszthatjuk azt, hogy miként szeretnénk fizetni. Ennyi az egész és más dolgunk már nincs is, mint hátradőlni és várni pár napot. A matchstick monkey rágóka időben megérkezett és a hatás nem maradt el. A gyermekünk azóta is szívesen használja. Ezen kívül biztos vagyok benne, hogy később is jó játszótársa lesz.