A neten tudtam meg többet az energia tanúsítványról

Mostanában akarnék házat venni, és tudom, hogy ehhez sok szempontot figyelembe kell venni. Például nem is tudtam, hogy egy ház energiatanúsítványa mennyire fontos. Hogyan néz ki az energiatanúsítvány? Ez egy kicsit színes ábra, amely megmutatja, hogy az ingatlan milyennek minősül az energiahatékonyság szempontjából. A legjobb osztályozás A (sötétzöld), a legrosszabb pedig G (élénkvörös).

Ennek az interneten néztem utána, és ott azt mondják, hogy ne vegye figyelembe az eladó vagy a bérbeadó szavát. Mindig kérdezze meg az ingatlan energiateljesítmény-igazolását.

Mi van, ha az eladó vagy a bérbeadó azt állítja, hogy nincs igazolása? Ez nem jó! Ez a tanúsítvány szükséges ház építéséhez, bérbeadásához vagy eladásához. Dokumentumos bizonyítást nyújt arról, hogy mennyibe kerül a fűtés, a világítás és a meleg víz. Minél magasabb a minősítés, annál energiahatékonyabb a ház és annál alacsonyabbak a számlák.

Azt is jelzi, mennyire környezetbarát az ingatlan. Jelentést készít az ingatlan környezeti hatásairól a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából. Vannak-e olyan költségek, amelyek nem szerepelnek az igazoláson? Igen. Mit fog költeni a számítógép és a televízió áramára, valamint a tűzhely vagy hűtőszekrény gáz- vagy villamosenergia-ellátásához.

Hogyan lehet más módon csökkenteni az energiaszámlákat? Kapcsolja ki az elektromos készülékeket, nem pedig készenléti állapotba. Töltse fel a vízforralót csak annyival, amennyire szüksége van a forraláshoz. Helyezze el a hatékony, forróvizes zuhanyfejet a fürdőszobában.

Az internetet azért használom rendszeresen, mert ilyen hasznos dolgokat is megtudok belőle. Most már sokkal informáltabban kereshetek házat.