Netes böngészés, napelem pályázat

Ma az egyik legnagyobb hírforrás azt gondolom az internet. Ezt pedig igen csak ki lehet használni, hiszen egyszerre juttatunk el sok információt egy idejűleg több embernek. Ennél nagyobb marketing fogás azt gondolom még nem létezik.

A postai levél világapc-185837_640

Mekkora előre lépés a múlthoz képest. Emlékszem, mikor még kollégista voltam, és ha tartani akartam a kapcsolatot a régi osztály társakkal, barátokkal, akkor nem volt más lehetőség, mint hogy levelet kellett írni. Vagy amikor valamiért elfogyott a pénzem, vagy történt valami, akkor anyám minidig borítékba küldött pénzt. Ma már ezt is könnyen meg lehet oldani, hiszen minden diáknak van számlája, és ha bemegyek itthon a bankba, akkor egy órán belül már a kártyán is van a pénz.

Emlékszem, gyűjtöttük a különböző levélpapírokat. Ha volt egy kis pénzem, és tudtam venni egy új csomagot, amiben 5 vagy 10 levélpapír volt, néha mg boríték is volt hozzá, akkor milyen boldog voltam. Egy részét elírtam, másikat megtartottam, a harmadikat pedig elcseréltem olyanokra, amik nekem nem voltak. Most ahogy írok róla emlékszem, hogy gyönyörűek voltak. Akkor sok lány gyűjtötte őket. Arra is emlékszem, hogy Réka barátnőm amikor szerelmes levelet írt, még be is parfümözte. Csak mindig elfelejtette, hogy először kellett volna, nem pedig utólag, így volt ahol el volt mosódva az írás ez miatt.

A mai kor

A mai gyerekek nem is tudják mi az hogy levelet írni. Hiszen miből is áll a mai levelezés? cső, hali, mi zu… hu el sem tudom mondani mennyire gyűlölöm. Nem hiába, hiszen egy levelet sem tudnak ez által megfogalmazni. Emlékszem, mi akkoriban a kollégiumból oldalakat írtunk egymásnak a barátnőmmel. Hogy miért? Mi tudtunk ennyit? Azért egy hét alatt sok minden történhet, és akkor mindent egy levélbe kellett beleírni. De jó is volt, izgalmas. Persze ma már kihal a képeslap is. Az egy kicsit egyszerűsített formája a levélnek, hiszen nincs lehetőség arra, hogy litániákat írjunk rajta, viszont még postai úton megy legalább.

Persze ez sem sokáig marad meg azt gondolom, hiszen minek is lenne? A technika segítségével képesek vagyunk percek alatt több száz képet csinálni, amit aztán egy e-mailben el tudunk küldeni pár pillanat alatt a világ másik végére. Kérdem én akkor ezek után meddig marad fent a posta, a boríték, vagy a képeslap?

Az internet

Persze nem haszontalan, hiszen számtalan dolgot elérünk rajta pillanatok alatt, és ez hatalmas segítséget jelent. Az otthonunkból kényelmesen, sokszor túl kényelmesen is, képesek vagyunk bármire.

A fentebb említett levél írás az egyik legegyszerűbb, és legfontosabb használata. Tény, hogy tényleg szuper lehetőség, hiszen ha több száz, vagy ezer kilométerre vannak családok egymástól, akkor is képesek kommunikálni, ami azért elősegíti a család fennmaradását. De nem csak ezért, hanem több ezer másik dolog miatt is. Információ szerzés, pénz mozgatás, vásárlás…

Vagy ha kíváncsi vagyok valamire, egyszerűen csak oda ülök a gép elé, és beütöm. Bármi is az, pillanatok alatt jön rá megoldás, vagy lehetőség, nem is egy. A múltkor a napelem pályázat volt ami nagyon felkapott volt, és tele volt vele minden média. Kíváncsiságból én is utána néztem, hát annyi információt kaptam róla, hogy teljesen kielégítő volt. Órákig tudtam volna olvasni róla. Ez azért egy igen csak hálás része a mai kor vívmányának.