Ma már az útnyilvántartást is letudhatjuk online

Az internetnek hála ma már rengeteg lehetőség nyitott előttünk, az okostelefonoknak köszönhetően pedig ez a mindenség a zsebünkben is elfér. Bizony nem szívesen árulom el ezzel a koromat, de én még abban az időben voltam gyerek, amikor az internet igencsak gyerekcipőben járt. Ezzel persze nem arra gondolok, hogy akkor találták fel, de a háztartásokban még nem volt kifejezetten gyakori az internet, és ami volt, az is igen kezdetleges. Sőt, még egy jó ideig népszerűek voltak az internetes kávézók, ahol időalapon kellett fizetned a gép- és nethasználatért. Ez a mai világban már elképzelhetetlen, nem igaz? Pedig nem is volt olyan rég, már ebben az évezredben történt…

Nem is gondolkodtam sokáig annak idején, hogy mivel töltsem a szabadidőmet. Ma már néha összezavar a lehetőségek végtelen tárháza, amit az internet biztosít. Régen elképzelhetetlen volt, hogy letöltsünk egy filmet, annak is örültünk, ha a képekkel vagy rövid videókkal teli weboldalak időben betöltődtek. Ráadásul a betárcsázós internet idején választhattál: vagy a vezetékes telefon, vagy internet. Így a családoknál bizony nem volt ritka, hogy a generációk éppen azon csatáztak, kinek van fontosabb elintéznivalója éppen telefonon vagy a világhálón. Megmondom őszintén, én is sokszor megszenvedtem a “süket telefont”, ahogyan nagyapám hívta. Ilyenkor persze nem volt mit tenni, le kellett mondani a vonalról, esetleg mehettünk a netkávézóba vagy valamelyik barátunkhoz, akiknél szintén volt már net.

Aztán eltelt pár év, és már egyre jobban kinyílt a netes világ is. A korosztályomban is egyre népszerűbbek lettek a közösségi és chatelős oldalak, a videós oldalak és bizony azt is felfedeztük, hogyan tudunk filmeket nézni online. Akkoriban viszont a blogok voltak a legmenőbbek – igen, ez pontosan az az írásos formátum, amikből a videóblogok, azaz a vlogok fejlődtek ki nem is olyan régen. És akkoriban kezdtek egyre “okosabbak lenni” a telefonok is, hogy aztán szépen lassan eljussunk a mai, szinte bárhonnan elérhető világhálóhoz (persze csak ha van wifi)…

Szóval mára már tényleg kinyílt a világ az internetnek köszönhetően, ahogyan az első mondatomban is kitértem rá, és ennek köszönhetően az életünk számos területe vált könnyebbé. Ráadásul amióta a különböző applikációk is segítik mindennapjainkat, azóta szinte tényleg bármit el tudunk intézni a telefonunkkal is, amihez korábban asztali gép kellett. Pont erről beszélgettünk a barátaimmal, amikor valaki bedobta a RoadRecord nevű appot, amiről nemrég hallott. Nekem fogalmam sem volt, mi ez, ahogyan körülbelül a fele csapat nem hallott róla, de érdekesnek tűnt, úgyhogy elkezdtünk erről beszélgetni. Kiderült, hogy ez egy sok szempontból informatív weboldal és applikáció is egyben. De előbb lássuk a weboldalt! Mint kiderült, a barátom éppen NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor keresésében volt, amikor megismerte a roadrecord.hu oldalt. De mivel is foglalkozik a RoadRecord? A fő profiljuk tulajdonképpen az útnyilvántartás, ami talán sokak számára nem lehet tiszta fogalom, másoknak azonban a mindennapos kötelességet jelenti. Vannak olyan szakmák ugyanis, ahol a cég járműveket használ. Ez akár egy vagy két autót is jelenthet, vagy egy egész flottát. Bárhogy is legyen, fontos ezeknél az útnyilvántartás, azaz az autó használatának különféle dokumentációja. Például a háziorvosoknál is elengedhetetlen, amikor kimennek egy beteghez, de akár egy sokfős cég esetében is gondolkodhatunk személygépjárműben és kistehetautóban egyaránt. Szóval adott egy probléma, vagy mondjuk inkább kihívásnak, ugyanis sok dolgot kell fejben tartani, és bizony a dokumentáció is hosszúra tud nyúlni. A NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátorból is láthatjuk, hogy bizony akad mit kiszámolni és lejelenteni, ha ilyen vállalkozásban dolgozunk. A NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor azonban csak egy eleme vagy funkciója a weboldalnak, ami az útnyilvántartás köré épül, ugyanis ez a fő profiljuk, ahogyan már említettem. Az applikációt komfortosabb lehet használni, hiszen a telefonunk jellemzően mindig nálunk van, de asztali gépről is elérhetjük a weboldalon keresztül a funkciókat. Így kényelmesen rögzíthetjük az utakat, akár a térképes alkalmazásból a helyelőzmények révén, emellett partnereket importálhatunk a térképünkre címlistánkból, és nem probléma sem a visszamenőleges útnyilvántartás, sem a kiküldetési rendelvény! Nos, elhiszem, ha sokak számára kínai, amit most írok, ha higgyük el, hogy annak, akinek aktuális ez a téma, hatalmas segítséget jelenthet mindez! Amikor a barátom elmagyarázta nekünk a dolgokat és próbált minket beavatni a részletekbe, magunk is elcsodálkoztunk, hogy mennyi funkcióval bír ez a kis egyszerű, de nagyszerű app. Egyből eszembe is jutott pár ismerősöm, aki sokat vezet a munkájából kifolyólag, hogy lehetséges, nekik is nagyon jól jönne, ha tudomást szereznének a RoadRecord appról és weboldalról!

Szóval ez a gondolat motivált abban is, hogy ezt a bejegyzést megírjam. Fontosnak tartom, hogy nyitottak legyünk a világra és az újdonságok felé. Engem pedig mindig felvillanyoz, ha valami olyan fejlesztésről hallok vagy olvasok, ami jobbá teszi a világot és megkönnyíti az emberek életét. Azért kíváncsiságból felnéztem a roadrecord.hu weboldalra, mielőtt elkezdtem írni ezt a bejegyzést, és ezek után is azt gondolom, hogy nagyon izgalmas kezdeményezésről van szó. Az oldal alján olvasható ügyfél értékelések és pontozások alapján ráadásul nagyszerű fogadtatása volt az appnak, és sokan használják nagy örömmel és megelégedettséggel. Ez mindenképpen jól hangzik! A RoadRecord blogon pedig céges autókról, az applikációról és megannyi érdekes témáról olvashatunk bejegyzéseket.

NAV üzemanyag fogyasztási norma kalkulátor

A RoadRecord applikáció pedig nemcsak az “időfaktor” szempontjából verhetetlen: havi szinten akár néhány perc alatt el tudjuk intézni az útnyilvántartást, ráadásul amellett, hogy a kézzel írt papírokat leváltja a digitalizált világ, még az áfán is tudunk spórolni – a részletekről és a feltételekről a weboldalon tudunk tájékozódni. Azt mindenesetre jó tudni, hogy az útnyilvántartásunk NAV-álló lesz, ha kiélvezzük a RoadRecord előnyeit!

A technikai fejlődés alatt mindig leborulok. A RoadRecord a mesterséges intelligencia segítségével működik, és teszi könnyebbé a mindennapokat. Akár demó program segítségével is megismerheted az útnyilvántartást a weboldalon, szóval ha felkeltette az érdeklődésed, semmiképpen nem érdemes kihagyni! De ha tudsz olyan személyt, aki számára hasznos lehet, neki is bátran küldd tovább az infókat vagy a weboldalt.