Bárki járhat nyelviskolába Budapesten

elderly-152866_1280Vajon meg van határozva, hogy valaki mennyi idősen iratkozhat be egy nyelviskolába? Mikor van neki rá szüksége? Persze, akkor a legjobb az ember agya a tanulásra, amikor még fiatal. De fiatalon ki akarna tanulni? Te akartál, amíg kamasz voltál?

Nincs meghatározott idő

Mindenki akkor tanul nyelvet, vagy bármit, amikor a kedve éppen úgy tartja. Ha valaki szerencsés, és szeret tanulni, akkor fiatalon számos dologra van lehetősége. De minden ember más, és sokaknak nincs is lehetőségük rá, hogy tanuljanak.  Ha valaki időben rájön még kamasz korában, hogy neki az a teendője hogy tanuljon, és netalántán, még szerencsés helyzetben is van, hogy mondjuk jó az esze, és könnyen tanul, érdemes sok mindent megtanulni. A nyelvvel sincs ez másképpen. Ebben az időszakban még fogékony az emberi agy ilyesmire, és könnyen tanul bármit.

Bár azok, akik ár egészen kis gyermek korban tanulnak valamilyen nyelvet, lehet a legszerencsésebbek.

A nyelvtanulási lehetőségek

Több féle ehetőség is van, ezt mi is eldönthetjük, vagy az élet is hozhatja számunkra. De vegyünk egy pár példát.

Az egyik ismerő házaspár egyik tagja például angol, ő az apa, az anya pedig magyar. Hogy könnyen tanuljanak a gyerekek, kezdettől fogva, az anya magyarul beszél nekik, az apa pedig angolul. Így egyszerre tanulják mind a két nyelvet. Nekik lesz a legkönnyebb megtanulni mind a két nyelvet, mert születésüktől fogva mind a kettőt használni fogják, és ez által szereznek tudást.

Haladjunk akkor sorba a korokat nézve. A következő, az óvodás, iskolás szakasz. Sok szülő, már ebben a korban beíratja a gyermekét valamilyen nyelv tanulásra, ez általában az angol. Hát nem vagyunk mi emberek sem egyformák, én valahogyan ezzel nem értek egyet, de sokan esküsznek rá. Egyszer azért kíváncsi lennék rá, hogy mekkora egy óvodás kortól tanult gyermek tudása, és egy olyané, aki mondjuk általános óta tanulja. Lehet, hogy nem lenne sok különbség közte. Én azt vallom, először tanuljon meg, az a gyerek magyarul, aztán ha már tud írni, olvasni, tanuljon nyelveket. Ezzel biztosan sokan nem értetek egyet, de ez az én nézetem. Ha szeretni fogja, és lesz rá lehetősége, úgy is tanulni fog.

A felső osztályban, és középiskolában szokott az a lehetőség felmerülni, hogy nyelviskolát keresnek a gyermekeknek. Ha ide kattintasz, megtudod, hogy melyik az egyik legnépszerűbb budapesti nyelviskola, amit sokan választanak, hogy megfelelő nyelv tudást sajátítsanak el.

Ebben az időszakban sokan járnak nyelviskolába, akár több nyelvet is tanulnak egyszerre. Az egyik barátnőm lánya, most fog érettségizni. Emelt szintű angol nyelvvizsgát fog tenni, mert a tovább tanulás szempontjából ez a legmegfelelőbb neki. Közben németet tanul már középiskola első osztálya óta mellette, és harmadik évfolyamos volt, amikor lehetőséget kapott, hogy felvegye a franciát is, ha szeretné. Most három nyelvet tanul egyszerre.

Az élet persze nem midig ilyen kegyes, hogy ennyi ésszel, vagy ennyi lehetőséggel áld meg bennünket. Sokaknak nem adatik meg a lehetőség, hogy nyelviskolába járhassanak, mert mondjuk, anyagilag nem engedhetik meg maguknak.

Van, aki felnőtt fejjel jön rá, hogy jó lenne, egy kis nyelv ismeret, vagy tudás.

Miért érdemes nyelvet tanulni

A fiataloknak nagy lehetőség az, hogy minél több tudást szedjenek össze, minél több nyelvet beszéljenek.

Nekik a tovább tanulásnál is nagy lehetőség, akár plusz pontot is kaphatnak érte.

Felnőtt korban is sokan tanulnak nyelvet. Nekik a kényszer is sok esetben ott van, mert mondjuk, külföldre szeretnének menni dolgozni, és nyelvtudás hiányában be kell iratkozniuk egy nyelviskolába.

Két példát is fel tudok hozni ebben az esetben. Az egyik, az ismerősömnek az anyukája, aki 60 évesen ment nyugdíjba, 40 év óvónő munka viszony után. Mivel sok pénzt nem kapott nyugdíjként, hogy elég legyen a megélhetéshez, így arra a következtetésre jutott, hogy kimegy dolgozni ennyi idős fejjel külföldre. Azt nem tudom, hogy hogyan jött neki az, hogy ő Londonba menjen, de felült a repülőre és kiment. Szállást bérelt, egy kis szobát, egy panzió szerűségben. Az első munkája, ennek a takarítása volt. Mivel azért ment ki, hogy dolgozzon, ez mellé még két másod állást is vállalt. Két év után jött haza, és hozta rendbe az életét.

A másik példa, egy német nyelvtanfolyammal kapcsolatos. Ebben az esetben, egy nő egyedül maradt 40 évesen, mert elhagyta a párja. Semmi lehetősége nem volt itthon, ezért döntött, a nyelvtanulás mellett. Három hónapos intenzív napi szintű nyelvtanfolyamra járt, és ez után ment ki Ausztriába dolgozni.

Számos példa, és lehetőség van azok számára, akik nyelvet akarnak tanulni. Mindig van rá lehetőség, mindegy, hogy az ember mennyi idős, és mikor áll neki a tanulásnak, csak akarni kell, és sikerülni fog.