A neten találtam meg az ideális babakocsit

Egy jó babakocsi szükségszerű, ha a szülőknek gyermeke van, és könnyebbé vagy kevésbé fárasztóvá teheti a mindennapi életet. Ugyanakkor a baba számára megfelelő babakocsi kiválasztása kihívást jelentő feladat lehet, mivel sokféle babakocsi közül is lehet válogatni. Nekünk például csak pár hónapos a kisfiunk, de már ideje lenne neki beszerezni egy kocsit. De mivel új szülők vagyunk, nem tudjuk, hogy mit is kéne ilyenkor figyelembe venni. Az ismerőseinknek vagy nincs gyerekük, vagy már rég felnőttek, így nehéz tanácsot kérni.

Még az a szerencse, hogy létezik az internet, ami már sok hasonló helyzetben kisegített. Hiába egyáltalán nem értek a dologhoz, megnéztem pár oldalt, ahol jó tippeket találtam a vásárlással kapcsolatban.

Az alábbi néhány típusú babakocsit találtam a neten, legalábbis a legtöbb oldal ezeket a fő csoportokat sorolta fel:

Normál babakocsik – A legismertebb babakocsik, amelyek mindennapi használatra alkalmasak és tartósak is. Ezek jól működnek az újszülöttek és az idősebb csecsemők esetében is. De inkább nagyobbak és masszívabbak, ami kevésbé teszi őket ideálissá a gyakori utazáshoz.

Könnyű babakocsik – Könnyűek és ennek köszönhetően könnyű velük utazni is. Azonban nem kínálnak teljesen fekvő ülést és háttámla hiánya is probléma lehet, valamint csak 1 éves vagy idősebb gyermekek számára alkalmasak.

Jogging babakocsi – Ez háromkerekű babakocsi, kézi fékkel, nem forgatható vagy zárható kerettel, és nagy, levegővel töltött gumiabroncsokkal, ami a futó számára könnyű haladást biztosít. De nem ajánlott 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknek, mivel teljesen nem teljesen kényelmes nekik, nem lehet annyira állítani.

Többféle terepen is használható kocsik – Ezek háromkerekű, nagyobb, levegővel töltött gumiabroncsokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a különböző felületeken történő haladást. A legtöbb terep nem alkalmas 6 hónaposnál fiatalabb csecsemők számára.

Utazási rendszerek – A babakocsi és a csecsemő autósülés kombinációja. A csecsemő autósülést a fő keretről lecsatlakoztathatja és leveheti. Ha van valakinek autója, és sokat utaznak, ez jó választás.

Íme még néhány tipp a babakocsi kiválasztásához: A neked megfelelő babakocsi főleg az életmódodtól függ. Gondolj a mindennapi életedre, és így eldöntheted, hogy melyik típus a legjobb a család számára. Biztonság – A baba biztonsága a legfontosabb, ezért ügyelj a babakocsi és a fékek szilárdságára. Győződj meg róla, hogy a babakocsi egygombos fékekkel rendelkezik, amelyek rögzítik a kerekeket és könnyen kezelhetők lábbal. Ellenőrizd, hogy a babakocsin állítható fogantyúk állnak-e rendelkezésre, ami egyformán könnyű kezelést tesznek lehetővé a magas és az alacsony emberek számára is. Mindig próbálj meg sétálni a babakocsival, mielőtt megvásárolnád, próbálja meg átmenni vele egy tömegen keresztül, hogy ellenőrizd annak kezelését, és próbálj meg gyorsan menni vele, hogy ellenőrizd, a lábad nem ütközik a hátsó kerekekbe.

Ez még csak pár tanács, sokkal több hasznos tippet is olvashatsz az Ajándék varázsló oldalon, ahol egy csomó szempontot elmondanak még a kocsik vásárlásához. Valóban nagyon nagy segítség ilyen esetekben az internet, mivel ezen az oldalon nem csak a tanácsokat kapod meg, hanem rögtön meg is rendelheted azt a kocsit, amit jónak találsz. Ez egy egyedülálló dolog, és ráadásul nem is kell neked feltétlenül csak egy bolt kínálatából választani, mert az Ajándék varázsló oldalon ott van több különböző netes bolt kínálata is. Már csak össze kell hasonlítanod az egyes típusokat, és a különböző árakat. Az internet korában ilyen egyszerű is lehet a vásárlás.

Ha meg akarod nézni az egyes babakocsi típusokat, látogasd meg ezt az oldalt:
https://ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan