Az interneten tájékozódhatsz a padlófűtés szerelésről is

Az internet és én nem vagyunk jóban. Tudom, hogy más X-generációsok már rég átváltottak okostelefonra és okostévére és okosórára, de én még vekkerre kelek, a telefonom nyomógombos, a tévém „buta”, és igen, tévéújságból nézem ki a műsort, még karikázni is szoktam, ahogy édesanyám. Ciki vagy sem, ez van.

Szerencsére az unokahúgom nagyon otthonosan mozog az internet világában, így ha valaminek utána akarok járni, őt szoktam megkérni, hogy segítsen. Általában megkeresi nekem a honlapot, én felírom a címet, és elsétálok a közeli internet kávézóba, ahol már az összes alkalmazott ismer, és kérés nélkül jön segíteni, ha bénázok.

Most arra kértem Klárit, hogy a padlófűtésnek, egészen pontosan a padlófűtés szerelésének nézzen utána, édesanyám lakását ugyanis elújítjuk a testvéreimmel, és arra gondoltunk, hogy megajándékoznánk egy kis padlófűtéssel.

A honlapon, amit Klári talált, még én is könnyen tájékozódtam. Egyszerű volt, átlátható, és olyan információgazdag, hogy csak pislogtam.

Részletesen leírták a padlófűtés szerelés menetét, a tervezéstől a kivitelezésig. Igen, ez például nagyon fontos és lényeges szempont, hogy a padlófűtés nem igényel karbantartást, utólagos ellenőrzést, a gázalapú rendszerekkel ellentétben. 15 év garanciát vállalnak rá, és a kivitelezéssel vége a hajcihőnek.

Lehetőség van a honlapon árajánlat kérésre, de mindenképp szükséges egy helyszíni felmérés is. Hogy megnézzék a falak pontos elhelyezkedését, a rögzített bútorokat, az elektromos hálózatot… Leírták a fűtőszőnyeg sajátosságait is, de ezt a részt úgy éreztem, nyugodtan átpasszolhatom a bátyámnak.

Ezután el kell döntenünk, hogy a meglévő burkolatra telepíttetjük-e a rendszert, vagy felszedjük, és úgy kerül fölé az új. Mindkettő lehetséges megoldás, csupán azzal kell számolni, hogy az előbbi verziót választjuk, magasabb lesz a padló, elég magas-e a küszön, vagy ez problémát okoz majd.

A burkolást a cég nem vállalja, de azt igen, hogy kontaktol az általunk választott burkoló szakemberrel, tájékoztatja a szükséges információkról.

Ezután pedig már csak a szerelés van hátra. Az azt megelőző nap majd felveszik velünk a kapcsolatot, hogy ellenőrizzék, minden készen áll a szerelésre. A megbeszélt időpontban mindennel felszerelve érkeznek majd hozzánk, és nem lesznek rejtett költségek, plusz költségek: az árajánlathoz tartják magukat.

Még felsorolta a honlap a rendszer elemeit, fűtőszőnyegek, kapcsolódoboz, termosztát, stb., majd újra feldobta az árajánlatkérés opciót, így gyorsan rácsörögtem a bátyámra, hogy Anyu lakása hány négyzetméter is pontosan, kitöltöttem a megfelelő adatokat, elküldtem.

Azt írták, egy napos belül választ adnak, úgyhogy holnap vagy holnap után visszajövök, kinyomtatom az árajánlatot és megvitatjuk a testvéreimmel a továbbiakat.

Azt hiszem, ideje lenne megbarátkoznom ezzel az internet-dologgal, egészen hasznosnak tűnik…