Az internetnek is kell néha egy kis pihenő

Tegnap elment az internet. Bosszankodtam, mert éppen meg akartam nézni egy cégalapítással kapcsolatos weboldalt, amit egy ismerősöm ajánlott a napokban. Vajon miért pont akkor ment el az internet, amikor végre eszembe jutott megnézni? Vagy inkább: miért pont akkor jutott az eszembe megnézni, amikor elment az internet? Hiszen több napom volt rá előtte, mégsem kerestem rá. El voltam foglalva mindenféle mással. Elgondolkodtam azon, vajon mikor vált az internet ennyire az életünk részévé? Emlékszem, amikor még különlegesnek számított, ha valakinél be volt vezetve az internet. Az pedig, hogy a mobilunkon is elérhető legyen, igazi ritkaság volt. Ha valamire gyorsan rá akartunk keresni, találnunk kellett egy helyet, ahol van wifi; és ez sem mindig működött. Abban az időben valahogy nem éreztük akkora problémának, ha nem volt éppen internet. Manapság már annyira elterjedtek a wifi hálózatok és a mobilnet egyaránt, hogy szinte nélkülözhetetlenné váltak. A világ is alkalmazkodik ehhez, rengeteg munka, elintéznivaló, iskolai feladat létezik, amelyek végrehajtása már lehetetlen lenne internet nélkül.

Ilyen feladat például az is, hogy rákeressünk egy ismerősünk által ajánlott weboldalra; bár ez szerencsére várhatott egy napot. Ma reggelre már újra volt kapcsolat, és elhatároztam: nem halogatom tovább, megnézem a weboldalt. Már egy ideje gondolkodunk a férjemmel azon, hogy bt-t alapítsunk, de eddig nem tudtuk hogyan kezdjünk hozzá. A grossoffice.hu elnevezésű honlap nagyon sokat segített nekünk.

A honlapot látva megnyugodtam, mert valóban egyszerűen értelmezhető szövegekkel találkoztam rajta, ahogy az ismerősöm is megmondta. Nem voltak bonyolult szakkifejezések, melyek egy jogász tudását igényelték volna. Teljesen kezdők is könnyűszerrel tájékozódhattak a különböző cég típusokkal kapcsolatban. Én eleve bt. alapítás tervezése miatt kerestem fel az oldalt, ezért nem volt szükségem arra, hogy eldöntsem, melyik cégforma lenne számomra a legmegfelelőbb. Azonban azok részére, akik még nem tudják, milyen céget szeretnének alapítani, esetleg csak információkra van szükségük, nagyon hasznos lehet a kft és bt. alapítás összehasonlítása. Nem kevésbé az a nagy mennyiségű információ, amelyet a két cég típus működéséről, alapításukhoz szükséges feltételekről, létrehozásuk folyamatáról olvashatunk.

A kezdőoldalon felsorolják a cégalapítás során elkövetett top 10 hibát. Továbbá hasznos tanácsokkal is ellátnak a hibák elkerülését illetően. Ahogy minden helyzetben, a cégalapítás esetében is sok apró részletre kell figyelnünk, ha nem akarunk hibát véteni. Ilyen például a cég nevének megválasztása, melynél figyelni kell arra, hogy a választott cégnevünk legalább 3 karakterrel eltérjen a már meglévő nevektől. Az okiratok érvényességét is nagyon komolyan kell venni. Illetve azt is, hogy melyek azok az okmányok, amelyek bemutatására szükség van kft vagy bt. alapításakor. A könyvelő és az ügyvéd megválasztása egy nagyon fontos lépés; sok múlik azon, hogy a legmegfelelőbb szakembereket válasszuk. Jó hír, hogy a grossoffice.hu-n tudnak segíteni ügyvédet találni amennyiben még nincs sajátunk.

A bt. alapítás lépéseiről és előfeltételeiről is kellő részletességgel tájékoztattak. Pontokra bontva megtaláltunk minden információt, amire szükségünk lehetett az induláshoz. Itt szintén kitértek a cégnév kiválasztására, valamint az alapítás menetére, időtartamára, felmerülő költségeire, a bt előnyeire és hátrányaira, a cégalapítással járó felelősségre, és még sok más lényeges dologra.

Örömmel láttuk, hogy székhelyszolgáltatással is foglalkoznak. A fővárosban és vidéki helyszíneken egyaránt találhatók székhelyszolgáltató irodáik. Ezeken a címeken tudnak cégünknek üzleti címet és titkári szolgálatot biztosítani, a beérkező küldeményeket fogadják, kezelik, és megőrzik, a cégtáblán megjelenítik az adott vállalat nevét is, és az alapvető tárgyi feltételek megteremtését is vállalják a helyszínen. A honlapon ezeket is átláthatóan rendszerezték, a pontos címük mellett térképet is kapcsoltak hozzájuk, hogy könnyebben meg lehessen tekinteni az elhelyezkedésüket. A kapcsolatfelvételnél hasonló módon tüntették fel az összes ügyfélfogadó és székhelyszolgáltató irodát, telefonszámokkal ellátva. Ha kényelmesebb a számunkra, online üzenetet is küldhetünk, egy rövid űrlap kitöltésével.

Én azért inkább felírtam magamnak a telefonszámokat, mielőtt megint elmenne az internet.

bt. alapítás