Duguláselhárítás Dunaharasztin

Szerintem csodálatos dolog, hogy van internet. Emlékszem, amikor még kisebb voltam, csak az otthoni számítógépen volt elérhető, sőt még a betárcsázós internet hangjára is emlékszem, amikor percekig csak arra váltunk, hogy egyáltalán csatlakozzunk. Elképesztő mennyit fejlődött a technika az elmúlt 15-20 évben. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy az okostelefonról ne érnénk el bármit, vagy nem tudnánk internetezni, bárhol és bármikor. Én magam is onnan informálódok, és ott keresek rá, bármire is kíváncsi vagyok. Szintén az internetnek köszönhető, hogy múltkor, mikor eldugult a lefolyóm azonnal megtaláltam a megfelelő segítséget, a megfelelő szakemberekkel.

A Google a barátom

Szóval, az történt, hogy irtózatos csatornaszag volt a konyhában. Először el nem tudtam képzelni honnan jön. Kidobtam a szemetet, becsuktam az ablakokat, ha esetleg kintről jött volna, de csak nem múlt el. Aztán rájöttem, hogy ez a csapból jön. Mivel a víz még lement, ezért gondoltam, hogy megoldom én ezt, egy kis lefolyó tisztítóval. Hát, kiderült, hogy ez nem volt a legjobb ötlet, mert a dugulás csak még nagyobb lett és már a víz sem ment le. Tudtam, hogy ide szakember segítsége kell, ezért fogtam a telefonomat, és beírtam a Google keresőjébe, hogy duguláselhárítás dunaharaszti.

Gyors segítség

Szinte azonnal rátaláltam a vizgazfuteszereles24.hu-ra. Gyorsan átfutottam az oldalt, profiknak és megbízhatóknak tűntek, igaz elég késő volt már, de mivel láttam, hogy 0-24-es ügyeletben dolgoznak, elkezdtem tárcsázni a megadott telefonszámot. Pár csörgés után fel is vették, majd miután elmondtam a problémámat, azonnal tudták mi a teendő. Nagyjából 50 perc múlva ki is érkezett egy idősebb úr, akin látszott, hogy jó régóta a szakmában van. Fél óra alatt megoldotta a problémámat, utána pedig még kicsit beszélgettünk arról, hogy vajon miért alakulhatott ki a dugulás.

Mitől lehet dugulás?

Felvilágosított, hogy akármennyire is vigyázok, ez egy gyakran előforduló probléma. Persze, ha odafigyelünk, akkor könnyen karban lehet tartani, de például, ha mosogatás közben az ételmaradékok a lefolyóban landolnak, vagy azért mert nem kotortuk le megfelelően a darabkákat mielőtt a mosogatóba tettük, vagy, csak mert nincs konyhamalacunk. Bár azt is elmondta, hogy a konyhamalac sem feltétlenül megoldás, mert a zsíros szennyedződések így leülepedhetnek és kialakulhat a dugulás illetve, tökéletes melegágya a különböző baktériumok kialakulásának. Ugyanúgy, ahogy a WC-nél itt is meglehet próbálni először a háztartási pumpával való lazítást, de van, hogy már az sem segít. Szerintem érdemesebb a szakember segítségét kérni ilyenkor, főleg őket, mert pillanatok alatt megvan az egész és ők biztos jó munkát fognak végezni, míg mi könnyűszerrel vágjuk tönkre akartunkon kívül szinte az egész rendszert.

Szakképzett munkaerő és több éves tapasztalat

Az úr elmesélte, hogy több, mint 30 éve vannak a szakmában és hozzájuk csak olyan kollegákat vesznek fel, akik tényleg rendesen kitanulták a mesterséget. A 0-24-es ügyeletnek köszönhetően pedig van, hogy hajnalban kapják a telefont, hogy kiöntött a WC, vagy elrepedt a fűtéscső. Budapesten és Pest megyében bárhol elérhetőek, és általában 1 órán belül ki is érkeznek a helyszínre. Végül megköszöntem a gyors javítást és a kiszállást, majd fúrta az oldalam a kíváncsiság és még kicsit körül néztem a weboldalon.