Még az ablakcserével kapcsolatban is a netről tájékozódtam

Én az a fajta eminens diák vagyok, aki mindennek szeret utánajárni, ami érdekli. Igaz, hogy már egy ideje az élet iskolájának padját koptatom csak, de azt a szokásom, hogy először magam próbálok a kérdéseimre választ találni, és csak akkor kérdezek, ha nagyon elakadtam, azóta is megtartottam.

Az internet robbanása óta ez persze jóval egyszerűbb feladat, valljuk be, a telefont egyszerűbb előkapni, mint az enciklopédiát, ráadásul az interneten jóval egyszerűbb is megtalálni a keresett információt, mint esetlegesen a kis házi könyvtárunkban ‒ vagy egy valós könyvtárban ‒, hiszen nagyon sokszor, ha magát az információt nem is, azt mindenképp megleljük, hogy hol találunk választ a kérdésemre.

Nekem például most a legutolsó ilyen kérdésem, amire sokáig kerestem a választ, az volt, hogy lehetséges-e a műanyag ablak beépítése fa tokba. A párom most már annyi ideje rágja a fülem, hogy a lakásunkban aktuális a nyílászáró csere, hogy végül rábólintottam. Sajnos azonban utálom a felfordulást, és azt még internetes keresés nélkül is meg tudtam állapítani, hogy nagy kupival jár az ilyesmi. Amennyire tudom, szinte teljesen meg kell bontani a falat a cserélni kívánt ablak körül, egészen le a tégláig. Sajnos ez a félelmem beigazolódott, mikor rákerestem, és találtam egy oldalt, ahol részletesen írnak az ablakcseréről ‒ igazából többet is találtam, de ez volt számomra kellően informatív és érthető ‒, és ott pont az hangzott el, hogy ez egy elég nagy munka, és elég nagy felfordulással is jár.

Alapos utána olvasás után találtam információkat arról, hogy tulajdonképpen lehetséges a műanyag ablak beépítése fa tokba, meg lehet oldani, hogy a régi ablak keretébe tegyék be az új műanyagkeretes ablakot. Felvetettem a páromnak az ötletet, de ő még kevésbé rajongott ezért, mint én a felfordulásért.

Tulajdonképpen igaza is volt, ezt most már mindenféle ellenvetés nélkül elismerem. Ha már egyébként is cserélni akartuk a nyílászárókat, felesleges lett volna a műanyag ablakot beépíteni fa tokba, akkor már sokkal több értelme van annak, ha az egész ablakot úgy ahogy van, tokkal-vonóval cseréljük. Szóval végül az lett.

Valóban nem volt egyszerű, és tényleg elég nagy lett a felfordulás, de végül örültem, hogy belevágtunk, és a végeredménnyel is elégedett vagyok.