Konyhagépet a netről

Hiába vagyok fiatal, valahogy sosem rajongtam az internetért. Nem tudom ennek a kifejezett okát. Talán abban tudnám keresni, ha nagyon muszáj lenne indokot mondanom, hogy számomra nagyon személytelen és felszínes. Én abszolút nem ilyen vagyok, így nekem ez kényelmetlen terep, mégis vannak alkalmak, amikor kénytelen vagyok használni.

Ilyen volt az az alkalom is, amikor a vidéki vendéglőmbe új gépekre lett szükségem. Az a hely, ahonnan régen vettem őket, már megszűnt, és különben sem voltam velük túlzottan elégedett.
Sajnos már nem volt hova húzni a dolgot, így elkezdtem érdeklődni a szakmatársaktól, így jutottam el az rdealer.hu-hoz.

rdealer.hu

Eleinte nem örültem, hogy az interneten kell vásárolnom, de meggyőztek, hogy higgyek nekik.
Adtam egy esélyt az rdealer.hu-nak.

Az rdealer.hu egy családi vállalkozás, mely már közel 30 éve foglalkozik kis- és nagyipari cukrász- és konyhagépek forgalmazásával.
Eleinte piciben kezdték, de elhivatottságuk kiváló példája, hogy mára már az ország egyik legbefolyásosabb szereplőjévé válhattak a szektorukban.

A weboldalt megnyitva kellemesen csalódtam. Nagyon barátságos oldal fogadott, igazából tetszett is. Átlátható volt, tetszett, hogy könnyű benne eligazodni még az óriási kínálat ellenére is.
Apropó, kínálat: amikor azt mondom, hogy óriási, tényleg több száz termékre gondolok!
Az rdealer.hu weboldalán nem csak az enyémhez hasonló kisvendéglők számára akadnak gépek, hanem a cukrászdák, bárok, kávézók, sőt, akár komolyabb éttermek is találhatnak is megfelelő eszközöket.

Az rdealer.hu egy fontos dologban teljesen más, mint a többi konyhagépet forgalmazó cég: náluk szó szerint minden eszközt be lehet szerezni egy helyről.
Ezek a gépek egyáltalán nem átlagosnak mondhatók, egyiket sem lehet kapni az Auchanban vagy a Tescoban, de még specifikus boltot sem nagyon találni. Emiatt előfordul, hogy egy-egy üzem felszerelését szó szerint annyi helyről kell összeszedni, ahány féle gépre szükségünk van. Ez óriási procedúra, teher, rengeteg időt vesz el.
Ezt a problémát orvosolja az rdealer.hu. Itt nem csak az alapkellékeket vásárolhatjuk meg, hanem akár speciális készülékeket is. Olyanokat is, amelyek más áruházak kínálatában nem is szerepelnek, és csak külföldről tudnánk beszerezni őket.

Elkezdtem jobban szétnézni a weboldalon. Tényleg könnyen el tudtam igazodni rajta, hamar megtaláltam azokat a gépeket, amelyek nálam cserére szorultak.
Az rdealer.hu részletes termékleírásokkal dolgozik, ami nagy előny. Pontos képet kaptam a különféle funkciókról, mielőtt megnéztem volna a terméket.

Rövid idő alatt összeállt a fejemben a lista, hogy mely gépek iránt érdeklődöm. Mivel szerettem volna megnézni élőben is őket, felvettem velük a kapcsolatot telefonon. Válaszoltak már ott helyben néhány kérdésemre, és egyeztettünk egy időpontot, amikor el tudtam menni, és meg tudtam tekinteni személyesen is.

Az rdealer.hu bemutatóterme nem volt messze, 1 óra alatt oda is értem. Ugyanolyan kedvesen fogadtak, mint ahogyan telefonban beszéltek velem. Nagyon segítőkész volt a munkatársuk, megmutatta egyesével a gépeket, minden kérdésemre türelmesen, részletesen válaszolt.
Ezen a ponton éreztem igazán, hogy az rdealer.hu miben másabb a többi cégnél. Itt tényleg ügyfélközpontú emberek dolgoznak. Nem az a céljuk, hogy minél jobban lehúzzanak és rám sózzanak mindenféle gépet, talán még olyat is, amire nincs igazán szükségem.
Azt szeretnék, hogyha jól döntenék, és azt a gépet vásárolnám meg, ami az én tevékenységemhez a leginkább megfelelő, kényelmes használni, és a pénztárcámnak is megfelel.

Ha már a pénztárcát emlegetjük, érdemes arra is kitérni, hogy az rdealer.hu mi módon figyel a pénztárcánk tartalmára.
A kínálatukban nem csak a csillogó-villogó új gépek vannak jelen, hanem a kiválóan felújított használt darabok is. Ez sem gyakori, pláne nem úgy, hogy tényleg ellenőrzött eredetű és minőségű használt gépekre tehessünk szert.
Az ismerősök elmondása alapján az rdealer.hu gépei még annak ellenére is tökéletesen működnek, hogy használtan vettek belőle néhányat.

Az rdealer.hu nem csak emiatt különleges, hanem azért is, mert a hagyományos 1 éves intervallum helyett ők 2 évet vállalnak garanciában a gépeikre. Ez nagyon sokat számít! Az meg pláne, hogy az rdealer.hu-nál a garancia az valóban garanciát jelent. Itt nem csak szépen hangzó ígéret, hanem, hogyha gond adódna, akkor tényleg számíthatunk arra, hogy kicserélik a gépet, vagy megjavítják. Tudják, hogy hány cég van a piacon, akik csak reklámfogásnak használják a garanciát, és közben semmit sem adnak a vásárlónak… na, ők nem ilyenek!

A javítást egyébként nem csak a garancia keretein belül vállalják. Minden náluk vásárolt gép szervizelését elvállalják, ha a tulajdonosa szeretné. Mindezt persze nagyon kedvező áron, ami nem hátrány! Már önmagában az is kiváló, hogy egyáltalán szerelőik vannak a gépekhez, hiszen nagyon nehéz találni olyan szakembert, aki nem csak találomra áll majd neki a konyhagépünknek, hanem tényleg ért hozzá és van tapasztalata.
Ha mégis találnánk máshol olyan szerelőt, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy szinte aranyáron fogja elvállalni a gépet, és lehet, hogy nagyon hosszú határidővel.
Én személy szerint örülök ennek a szolgáltatásnak, biztosan nem bíznám másra a karbantartást, csakis az rdealer.hu-ra.

Az rdealer.hu gépei közül végül kiválasztottam a megfelelőket, és neki is álltunk a papírmunkának.

A szállítás miatt sem kell fájjon a fejem: az rdealer.hu erre is gondolt. Szükség esetén tudnak segédkezni a nagy gépek szállításában, így nem volt probléma, hogy nem tudom megoldani, hogy hazavigyem őket.
Megbízható fuvaros céggel állnak szerződésben, így biztosan épségben meg fognak érkezni az eszközök a célhelyre.
Ez tényleg nagy könnyebbség. Nem lehetetlen találni magánúton olyan személyt vagy vállalkozót, aki el tudná szállítani ezeket a konyhai gépeket, de nem kis értékű dolgokról beszélgetünk, így nem bíznám rá akárkire. Így nem kell aggódnom, mert tudom, hogy sokat szállították már az rdealer.hu gépeit, és ha eddig ment nekik, ezután is fog.

A gépek valóban megérkeztek a vendéglőmbe. Hamar sikerült üzembe helyezni őket, és a használatukba is hamar belerázódtunk.
Hát, mit ne mondjak… most, az új gépek birtokában már el se tudom képzelni, hogyan bírhattam ki azokkal a régi nyúzott eszközökkel. Az új gépek milliószor jobbak, mint a régiek. Könnyebb használni, gyorsabban elkészülnek a fogások.
Az ételek minősége sokszorta jobb, mióta ezekkel készítjük az finomabbnál finomabb falatokat. Ezt persze a vendégek visszajelzései alapján mondjuk, nem csak a saját gondolataink alapján.

Hát, be kell vallanom, néha tényleg jó, hogyha ráveszem magam arra, hogy felmenjek az internetre. Abból kiindulva, hogy mekkora értéket és mennyi előnyt kaptam az rdealer.hu által, el sem tudom képzelni, mennyi kincset rejtegethet még az internet számomra.
Azt hiszem, eljött az ideje, hogy levetkőzzem ezt a félelmem, gátlásom, és nekiálljak fejlődni, haladni a korral! Talán a vállalkozásomnak is jót tenne, nem csak nekem.