Az internet bugyraiban kecsketejes szappanra bukkantam

Rengeteget használom az internetet, de ezzel szerintem mindannyian így vagyunk. Akár keresünk valamit, akár kikapcsolódni szeretnénk, vagy csak céltalanul szörfölünk rajta, de aktívan jelen van az életünkben. Manapság már alapfeltételnek számít, hogy otthon van internet és bármikor el tudjuk érni a világ bármelyik csücskét, bárminek utána tudunk nézni pillanatok alatt. Az oktatás egy része is online formában zajlik és rengeteg munkahely van, ahol legalább heti egy nap nem kell bemennie a dolgozóknak, hanem home office van.

A céltalanul internetezés sajnos nem áll tőlem messze, sok órát töltök el így. De a legutóbbi alkalommal szerencsém volt, mert olyasmire bukkantam, amit magamtól soha nem néztem volna meg. Egy hirdetés a kecsketejes szappan alapot reklámozta, én pedig annyira kíváncsi lettem, hogy rögtön utána is néztem. Sosem próbálkoztam még otthon a házi szappan készítéssel, de ez felkeltette a figyelmemet. A kecsketejes szappan alap egy 1kg-os kiszerelésű dobozban van, sima, fehér színe van és nem különösebben jelentős illata. Egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növényi alapja van, amit kecsketej egészít ki, hogy puha és bársonyos legyen a bőr a szappan használata után. Nem tartalmaz hozzáadott színezékeket és illatanyagokat, így tényleg teljesen természetes és a felhasználóra van bízva, hogy hogyan illatosítja. Ez nagyon szimpatikus volt nekem, mert sajnos jártam már úgy, hogy a bolti szappant rendkívül erős, tolakodó illatúnak találtam és ki is kellett dobnom, mert egyszerűen nem tudtam elviselni az illatát a kezemen.

Mielőtt nekiálltam az otthoni szappanfőzésnek, beszereztem a webshopból egy üveg esszenciális illóolajat is, hogy legyen mivel illatosítanom a szappanokat. Maga az elkészítés rendkívül egyszerű volt, még nekem is sikerült elsőre és nagyon kellemes lett a végeredmény. Igazi hidratáló, tápláló szappanok születtek, amiknek kellemes, de nem túl erős illata és gyönyörű, törtfehér színe volt. Az első adagot megtartottam saját felhasználásra, de eldöntöttem, hogy karácsonyra és egyéb jeles alkalmakra ajándékként is megállják a helyüket a házi szappanok, csak egy szép csomagolás kell rájuk.