Bukósisak akció az internet bugyraiban

Sokan még most is, így a 2010-es évek vége felé közeledve ódzkodnak az internetes vásárlástól. Ti hogy vagytok ezzel? ÉN a magam részéről már jó néhány éve szeretem így intézni az időigényesebb dolgaimat. Nem kell sorban állni, nem kell emberek közé menni és persze a legjobb, hogy akár egy kád forró vízben ülve is el tudom intézni például a karácsonyi ajándékok beszerzését. Persze tudom, hogy nem mindig veszélytelen, hiszen sokszor előfordul még manapság is az adathalászat, de az az én bankszámlamozgásomat figyelembe véve, engem nem annyira fenyeget.

Van egy weboldal, ahol bármit be tudok szerezni. A legkülönbözőbb termékcsoportok lelhetőek fel, és hihetetlenül széles a választék. Nem rég fejlesztettek hozzá egy mobil applikációt, így most már utazás közben is magas szintű felhasználói élmény mellett tudom böngészni az árukat. Gyakran azt veszem észre, hogy 1-2 óra is eltelik azzal, hogy olyan dolgokat nézek, amik igazából teljesen feleslegesek, és nem is akarom megvenni őket gyakran, csak jól esik tájékozódni, hátha még egyszer szükség lesz rájuk. Legutóbbi ilyen alkalommal éppen a motoros kiegészítőkre esett a választásom. Nincs se jogosítványom, se motorom, így tulajdonképpen teljesen feleslegesen töltöttem az időmet a bukósisak akciók böngészésével, de olyan jópofák vannak már, hogy nem tudtam abbahagyni a nézelődést. Szóltam öcsémnek is, hogy az egyik eladónál hatalmas bukósisak akció van, sőt átküldtem neki a linket is, mert tudtam, hogy nemrég elhagyta a bukósisakját. Mondjuk az is érdekes szituáció lehetett, mert fogalmam sincs, hogy egy bukósisakot milyen úton-módon lehet egy bukósisakot elhagyni, hiszen ha szükséged van rá, akkor a fejeden hordod, ha pedig nincs rá szükséged, akkor nem is viszed magaddal, csak mozdulatlanul pihen a garázsban. No, de sebaj, ennek boncolgatásába talán ne is menjünk bele, mert lehetséges, hogy néha jobb nem tudni a teljes igazságot.

Öcsémnek nagyon tetszett a weboldal, és sajnos észrevette, hogy nem csak bukósisakok, hanem különböző kütyük is hatalmas leértékeléssel rendelhetőek. Persze ki más segítsen neki dönteni a stílus és a praktikusság érdekében, mint az egyetlen nővére, azaz én. Ha a megérzéseim nem csalnak, akkor legalább 3 órán keresztül görnyedtünk a laptop mellett és a bukósisak mellé rendeltünk még telefonos kiegészítőket, egy sapkát és némi alkatrészt is öcsi egyik projektjéhez. Ezt már azért én sem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon még az autószereléshez szükséges szerszámok és alkatrészek is megvásárolhatóak. Amikor ránéztünk a kosár tartalmára, még akkor is furcsállottuk, hogy milyen kevés az összeg. Nagyon sok termék esetében még szállítási díj sincs, ami azért olyan meredek számomra, mert ezek az áruk Ázsiában készülnek, és én eddig végig abban a hitben voltam, hogy a postázás sok esetben még drágább is lehet, mint a termék ára, maga. Persze az ingyenes kiszállításnál magasabb a megrendeléstől a szállításig terjedő átfutási idő, de aki türelmesen ki tudja várni, annak maradhatnak a szuper alacsony árak.