Belső béke az internet segítségével

Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk van magunkra. Órákat töltünk el az internetet böngészve. Ezzel természetesen semmi baj nincsen, elvégre az interneten megtalálható körülbelül az emberiség összes tudása. Az a baj, hogy inkább macskás videók nézésével töltjük el böngészésünk nagy részét. Senki nem foglalkozik már a belső világával és inkább folyamatosan fogyasztunk.

Ez eléggé lehozó tud lenni, főleg ha arra gondolunk, hogy mennyire sok mindenre lehetne felhasználni. Pont ezért egy kicsit frissíteni akartam magamon és internethasználó tendenciáimon. Szerettem volna jobban odafigyelni arra, hogy mit nézek és meddig nézem őket. Úgyhogy rábukkantam egy tudatos meditációs csoportra, akik sokat segítettek abban, hogy az egész délelőttömet ne bugyuta videók bámulásával töltsem.

Mivel egyre többször jártam be a csoportba, elkezdett hirdetéseket feldobni, amik a buddhizmushoz kapcsolódtak. Így találtam rá a Nepáli Termékek oldalára, pontosabban a nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok aloldalra. Szuper kis oldal mit mondjak, egyesíti mindazt, amit a buddhizmus képvisel modern világunkban. Letisztult, mint a Tan, gyors, mint a zen megvilágosodás és az itt árult termékek a legnagyobb törődéssel készülnek, mint ahogy a szerzetesek átadják nekünk a tanításokat. Végignéztem a menüpontokat, kicsit utána is olvastam a boltnak, bár bevallom, nem olvastam mindent végig, mert sajnos ilyen internethasználó vagyok akinek a figyelme körülbelül olyan mint egy aranyhalé.

Nem akartam sokat bíbelődni, de végül tudatosság helyett órákig böngésztem a shopot. Találtam itt kedvemre való Buddha szobrot, gyönyörű hangtálakat, amiknek visszhangját már csak a képekre nézve is hallani lehetett. Találtam még szép faliszőnyegeket, amiken látszódott, hogy minden kis rojtban ott van a nepáli mestereknek keze munkája. Egészen idáig még egyiket sem akartam megrendelni, mert nem tudtam volna, hogy hova rakjam a lakásban. Ezért volt igazi döbbenet, mikor erre a kategóriára tévedtem: Mala – karkötő – Nepáli termékek. Nem is tudtam, hogy ilyen sok szín létezik a szamszárában, rögtön felvidította a lelkemet.

Egy pillanatra sötétre vált a képernyő és megláttam az arcomat. Nem tetszett amit láttam. Egy fáradt fejű, csúnya, szakállas pali nézett vissza rám, aki nem figyel oda az életére. Változtatni akartam ezen, és tudtam, hogy ehhez a legjobb, ha valami bizonyságot teszek. Erre én egy kis mala karkötőt választottam, amin Buddha fej volt, ezt ebben a kategóriában találtam meg: Mala – karkötő – Nepáli termékek. Ti is rá tudtok kattintani és már a megfelelő helyen is vagytok!

A vásárlás része pofon egyszerű volt, beírtam az adataimat aztán meg kiválasztottam a kifizetési módot és bumm, már úton is volt felém az én kis buddhista karkötőm. Nagyon izgatottan vártam az érkezést. Féltem hogy hónapokat kell majd várnom, mint amikor valami kínai oldalról rendelem a cuccokat. Ezzel szemben pár napon belül meg is érkezett ezzel a felirattal: Mala – karkötő – Nepáli termékek.

Fú, el sem tudod képzelni mennyire örültem. A virtuális világban néha elfelejtjük, hogy milyen jó néha csak megfogni egy fizikai objektumot. Nagyon megnyugtató volt végigtapintani a kis golyókon. A Buddha fej része még szebb volt, mint a képeken és mikor felvettem, az az érzés fogott el, mintha az egészet csak rám tervezték volna. Elmondhatom: király érzés volt. Most már kicsit jobban érzem magam, mikor a tükörbe nézek és biztos, hogy a Nepáli Termékek oldaláról fogok legközelebb is rendelni. Én nagyon meg voltam elégedve velük.