Erdei túra, és a krossz bukósisak

Úgy döntöttünk a haverokkal, hogy a jó kis eső után ideje, hogy kicsit összekoszoljuk magunkat, és a motorjainkat is. Mindig el szoktunk menni, terepmotorozni, ha a kedvünk úgy tartja, vagy az idő olyan.

Most egy erdőbe vitt az utunk bennünket. Ez pont egy olyan hely, ami azért van kialakítva, hogy az ilyen félőrültek, mint i ki tudják élni a szenvedélyüket.

Motor pálya

Pár évvel ezelőtt vetette fel a polgármester a motorosoknak, hogy mi lenne, ha kialakítanának egy ilyen helyet? Persze, pénze nem volt az önkormányzatnak erre, így összehívta a motorosokat, ha mindenki segít, akkor meg lehetne csinálni, és akár versenyeket, összejöveteleket is lehetne szervezni, ami pénzt hozna a falunka is.

A pályát az önkormányzat adja, ami az erdő mellett van. Amúgy is dimbes dombos rész, és használaton kívüli, na meg persze nem utolsó sorban, ott nyugodtan lehet bőgeti a motorokat, az nélkül, hogy bárkit is zavarna.

Az első évben nagy dolgot nem csináltunk rajta. Az egyik motorosnak van egy kis földmunka gépe, így ő túrogatta a földet a megbeszélt tervek alapján.

Mindenki aki kicsit is szereti a motorozást, annak szóltak, hogy lehet menni segíteni, és kialakítani a pályát. Persze szokás szerint sokan nem jelentkeztek, csak azok akik  amúgy is mindig szoktak.

Ez most már majdnem 4 éve volt. Azóta elég sokan használják a pályát. Már rendeztünk kisebb összejöveteleket, versenyeket is, főzéseket. Volt már minden féle verseny, minden kategóriában.

Alig várom, hogy felavathassam én is, egy kis sárral az új krossz bukósisakomat. Szeretem ezeket az esős napokat, mert ilyenkor lehet igazán kipróbálni, hogy ki mit tud a pályán, hogyan tudja a motort megtartani. Persze a biztonságra mindig figyelünk. Még a pálya kialakításakor a bejáratnál készítettünk egy figyelmeztető táblát is, ha kint van valaki, és motorozik akkor az érkező látja, hogy használják a pályát. Ennek a segítségével azért számtalan baleset is elkerülhető.

morocco-123979_1280Persze, a pálya úgy lett kialakítva, hogy nem csak mi motorosok, hanem a terepjárósok is kijöhetnek és gyakorolhatnak, versenyezhetnek. Ők is előszeretettel használják a pályát, és az adottságait. Már az is szóba került, hogy rendezhetnénk, egy ofrod jellegű terepjárós motoros találkozót egyben. Ki lehetne települni, bográcsozni közben. Akár a sátrazás is szóba jöhet.

Igaz, elég nagy falat, egy ilyennek a megszervezése, és sok segítséget is igényel, de a jövőben még az is lehet, hogy egyszer sikerül egy ilyen nagyszabású rendezvényt is összehozni.