Az internet mellett lassan a klíma is alapszükséglet lesz

Néhány klikk után bármit megtudhatunk

A mai modern világunk megannyi lehetőséget kínál nekünk. Ott van például az internet, amelyet ha jól használunk, nagyon hasznos egy találmány. Percek alatt juthatunk információkhoz. Nem kell elmenni a könyvtárba, megkeresni a megfelelő könyvet, és azon belül a nekünk lényeges részt. Mindössze pár kattintással mindent megtudunk, amit szeretnénk. Előszeretettel használom én is ügyintézésre, kapcsolattartásra, vásárlásra vagy valamilyen ismeretszerzésre. Sokszor használom vásárlást megelőzően is, hiszen szeretem tudni, hogy mik közül válogathatok. Mik jellemzőek egy adott termékre, márkára. Valamint a vásárlói véleményeket is előszeretettel nézem meg, mert ezekből is sok hasznos dolgot tudhatok meg.

Télen legyen meleg, nyáron pedig hűvös a lakás

Ma már nem is tudnám elképzelni, hogy ne használjam az internet adta lehetőségeket. A klímaberendezéseknek is az interneten jártam utána. Évről évre egyre melegebbek a nyarak, egyre nehezebben viselem én is, pedig alapvetően oda vagyok a jó időért, a melegért. Ugyanakkor mostanában már olyan meleg van, hogy azt csak valamilyen hűtőberendezés vagy vízpart mellett lehet kibírni. Mivel legnagyobb bánatomra nem a Balaton mellett élek és a vízpartra is ritkábban jutok el, így az előbbi irányában elindulva kellett valami megoldást találnom. Az internetnek hála találtam meg a https://klimaglobal.eu weboldalát. Mivel nem vagyok túl jártas a klímák világában, ezért örültem, hogy részletes leírással és bloggal is rendelkeznek, ahol elég sok hasznos információt osztottak meg.

Gyakori kérdések és válaszok

Már a kezdőlapon megjelennek a leggyakoribb kérdések, illetve az ezekhez tartozó válaszok. Ezek segítségével könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő, egyedi klímaberendezést. Akkor is hasznos az oldaluk, ha végül nem vásárolunk semmit, mivel a leírás segítségével megtudhatjuk, hogy hogyan érdemes a későbbiekben klímát választani. Ugyanis nem mindegy, hogy mekkora helyiséget szeretnénk hűteni, mennyi pénzt szánunk rá, illetve a hűtés mellett szeretnénk-e fűteni is a készülékkel. Értelemszerűen egy kicsi garzon lakásba nem kell akkora készülék, mint egy nagyobb családi házba, valamint nem mindegy, hogy ki milyen összeget hajlandó rászánni arra, hogy élvezhesse a hűs levegőt. Szerencsére a https://klimaglobal.eu-n ezekre mind találunk választ. Sőt, aki még kíváncsibb, a klímák típusai mellett, a klímaberendezés részeit és a klíma működtetés költségeit is megismerheti. Miután mindent átbújtam, szinte már klíma-szakértővé avanzsálódtam.

Na jó, azért nem, de magam is meglepődtem, hogy mennyi mindent tudtam meg. Ráadásul mindent közérthető módon fogalmaztak meg, így nem kellett azzal töltenem az időt, hogy mindenféle hangzatos szakkifejezésnek utána nézek. Én elég alapos szoktam lenni, így kifejezetten örültem, hogy a https://klimaglobal.eu oldalán nem csak árusítanak, hanem tanácsokkal is ellátják a vásárlókat. Tehát, akkor is érdemes ellátogatni, ha még csak kósza gondolat egy készülék beszerzése és beszereltetése.

Biztosan megéri az árát? Hosszútávon megtérül majd?

Bevallom ez nekem is okozott némi aggodalmat, ugyanis sokszor hallani, hogy nem egy olcsó mulatság, ha valaki klímát rakat fel. Szerencsére az oldalon leírt információk megnyugtattak, miszerint ez is sok mindentől függ, de általában elmondható,hogy ha valaki drágábbat választ, akkor az hosszútávon jobban megéri, mind fogyasztás, mind strapabírás szempontjából.

A https://klimaglobal.eu-val könnyedén fűthetünk, hűthetünk

https://klimaglobal.eu
Nagy segítség a kánikula alatt

Különösen érdekes volt számomra, hogy nemcsak a hűtés, hanem a fűtés területén is jártasak. Hőszivattyú rendszerekkel is foglalkoznak, melynek lényege, hogy alacsony üzemeltetési költség mellett, környezetbarát módon lehet fűteni, valamint vizet melegíteni. Előnye, hogy akár már meglévő fűtésrendszerre is rá lehet csatlakoztatni, így akár olyan nagy befektetést sem igényel. Ha a kertünkben rendelkezésre áll a megfelelő földterület, akkor könnyedén kialakítható, viszont nem kell aggódni akkor sem, ha kisebb telekkel rendelkezünk. Ilyen esetben, a cég oldalán a levegő-víz és a levegő-levegő hőszivattyúkat ajánlják, amelyekhez csupán egy kültéri egységre van szükség. Azoknak, akik jobban érdeklődnek a hőszivattyúk iránt, azok a weboldalon találnak egy rövidebb összefoglalót, a típusaikról és azok működéséről. Ezen berendezés kiépítését pedig minden esetben helyszíni felmérés előzi meg, addig a cég neki sem lát a munkálatoknak, így nem kell aggódni, hogy nem szembesülünk időben az esetleges problémákkal.

Melyiket válasszam? Mennyit költsek rá?

Mellettük szól az is, hogy mind termékeikre, mind munkájukra garanciát vállalnak, így nem kell aggódnunk a megbízhatóság miatt sem. Miközben nézegettem a honlapjukat, elolvastam az egyik blogbejegyzésüket is, amelyből megtudhattam, hogy klímával vagy hőszivattyúval érdemesebb-e fűteni. Ugyan most elsősorban a hűs levegő miatt kerestem fel a https://klimaglobal.eu oldalát, de ahogy egyre jobban elmélyültem a témában, elgondolkoztam, hogy érdemes lenne-e egy olyan típusra befektetni, amelyikkel nemcsak hűteni, de fűteni is lehet a lakást. Végül a blog olvasgatása közben világosodtam meg igazán. Ott leírták, hogy bizonyos típusok alkalmasak erre, de azok drágábbak is. Hátrányuk, hogy lokálisak, tehát adott helyen kifejtik a hatást, de távolabb már csak kisebb mértékben. Végül emiatt is vetettem el az ötletet.

Nem mindegy hova szeretnénk elhelyezni

Ugyanakkor azt javasolták, hogy aki nem egy nagyobb családi házat, hanem pl. egy kisebb műhelyt szeretne befűteni, annak egy klíma is tökéletes megoldás lehet. Nagyobb helyiségek, nagyobb házak esetén pedig érdemes elgondolkodni a hőszivattyú rendszeres megoldáson. Ez utóbbit kifejezetten szimpatikusnak találtam. Környezeti energiát hasznosító fűtési módszer, minimális áramot igényel a működtetése, de ezen kívül költséghatékony, illetve a környezetet is kevésbé károsítja, mint a hagyományos fűtési módszerek. Egyenletesen biztosítja a meleget, mindezt csendben és szinte észrevétlenül teszi, és közben még pénzt is spórolhatunk vele. Elég jól hangzik, nem?

Nem számít a távolság, bárhonnan segítenek

A cég elsősorban Komárom-Esztergom vagy Győr-Moson-Sopron megyékben végez el munkálatokat, de akkor sem kell aggódni, ha nem a közelben laktok. Az ország más területére is vállalják a kiszállítást és segítenek megbízható szakembert találni, aki be is szereli a készüléket. Szerencsére én épp az egyik említett megyében élek, így akár a beszerelést is rájuk tudom bízni. Emellett bárkinek van lehetősége árajánlatot is kérni tőlük. Csak egy ajánlatkérő űrlapot kell kitölteni, majd a cég telefonon felkeres minket. Így ha vannak még további kérdéseink, akkor bátran feltehetjük őket. Bár véleményem szerint, annyira részletes weboldallal rendelkeznek, hogy ha valaki veszi a fáradtságot, hogy végig olvassa, annak a végére szinte alig marad kérdése. A magabiztosabbak, illetve a témában jártasabbak pedig előzetes árajánlatot is kérhetnek, további adatok megadásával. 

Mivel a későbbiekben szeretnék majd kertes házba költözni és költséghatékonyan, illetve környezetbarát módon megoldani a fűtést, ezért mindenképpen elmentettem az oldalt a könyvjelzők közé. Így, ha aktuális lesz a fűtés kérdésének megoldása, tudjam, kikhez érdemes fordulni ez ügyben. A hőszivattyú rendszer ugyanis kifejezetten megtetszett. El tudom képzelni, hogy a jövőben akár ezzel a módszerrel, vagy legalábbis kiegészítve a hagyományos fűtésrendszert, oldom meg a fűtés kérdését. A klímával kapcsolatban pedig odáig jutottam, hogy igényeltem ajánlatkérést. Várom, hogy felvegyék velem a kapcsolatot, hogy aztán megbeszélhessük a továbbiakat. Remélem, minden az elvárásaim szerint alakul és nemsokára élvezhetem a hűs levegőt. A nyár még javában tart, szóval még ti sem vagytok elkésve, ha klíma beszereltetésén gondolkoztok. Ha még bizonytalanok vagytok a dologban, bátran nézegessétek a https://klimaglobal.eu oldalát. Szinte mindent megtudhattok, amire szükségetek van. Részletes válaszaikkal segítenek eloszlatni a kétségeket.