Végre találtam anyának megfelelő szülinapi ajándékot, avagy az internetfüggőség mégiscsak jó dolog

Ha őszinte vagyok magammal, azt hiszem néha többet töltök számítógépezéssel, mint mással. Régen olvastam egy írást, ami szerint az internetezés függőséget okoz. Akkor ezt teljesen meggondolatlannak gondoltam, mondván én vagyok itt az élő példa, teljesen jól tudom, hogy mikor kell lehajtanom a laptopom, kikapcsolnom a telefonom, és visszarázódnom a való életbe. Hát, az az igazság, hogy mára már nem lennék olyan biztos abban, hogy nem vagyok internetfüggő.

Amint hazaérek az az első mozzanatom, hogy bekapcsolom a laptopom, és csekkolom a közösségi médián történteket. Bár, most már a telefonomon is van internet, úgyhogy utazás közben is csak a netet bújom. Nem tudom, hogy ez így jól van-e vagy sem, de mindenesetre kezdem megérteni, a cikkben leírtakat. Tényleg függő lettem. Bár azért még nem riadok vissza a gondolattól, hogy internet nélkül töltsek el több napot egy nyugodt kis faházban, mindentől távol, de ha van a közelemben olyan eszköz, amin tudok netezni, akkor bizony nagyon nehezemre esik megállni, hogy ne nyúljak hozzá. Nem tudom miért lehet ez egyébként. Talán a sok információ miatt, ami az interneten terjed. A világ összes tudása elérhetővé válik az internet által.

Csak pár kattintás és ott van leírva feketén fehéren minden. Nem kell már könyvtárba mennünk, ha el akarunk olvasni egy könyvet, elég csak beírni a keresőbe, és már olvashatjuk is. Annyira leegyszerűsít mindent az internet. Ami egyébként nem biztos hogy jó, hiszen így nehezebben is vesszük rá magunkat a tanulásra. Vagy legalábbis én biztosan. Hiszen ha ott van mindig a kezemben egy eszköz, ami által bármit megtudhatok bármikor, akkor miért terhelném a saját agyam sok felesleges információval, amik adott esetben még nem is érdekelnek, sőt lehet hogy még nem is hasznosak.

A minap pont netezés közben rábukkantam egy oldalra. Az oldal neve ekszerwebshop.hu. Pont anyukámnak keresek ajándékokat a születésnapjára, ugyanis másfél hónap múlva lesz neki. Tudom, hogy nagyon szereti az ékszereket, úgyhogy egyből megakadt a szemem ezen az oldalon. Épp olvastam egy cikket, ahol erről az oldalról írtak, ráadásul csupa jókat, úgyhogy gondoltam megnézem milyen lehet.

Az weboldal nagyon korrektül van megcsinálva, teljesen felhasználóbarát, érthető és igényes. Számomra egyébként nagyon fontos, hogy egy cégnek milyen honlapja van, tekintve, hogy szinte mindent interneten intézek. Az online felület alapján alakítom ki a véleményem is egy adott márkáról. Az ekszerwebshop.hu azonban elnyerte a tetszésem. El is kezdtem nézelődni rajta, hátha találok anyának valami hozzá illő gyűrűt, vagy nyakláncot. Ami azt illeti találtam is jó sok mindent, ami azt hiszem tetszene is neki. Tele is raktam a kosarat, és el is küldtem a megrendelést.

Most pedig várom, hogy megérkezzenek a vásárolt termékek. Közben körbekérdeztem a barátnőimet, hogy ismerik-e ezt az oldalt, és többen is mondták, hogy már ők is rendeltek innen, teljesen megbízhatóak és az ékszerek is nagyon szépek és igényesek. Ez kicsit megnyugtatott, ugyanis többször előfordult már velem, hogy nem azt kaptam ami a képen volt. Vagyis azt kaptam, csak nem olyan minőségben. Az anyukámnak pedig természetesen a lehető legjobb minőséget szeretném adni.

Ami igazán megnyugtatott azonban az volt, hogy anyát is megkérdeztem, hogy ismeri-e ezt az oldalt, amire annyi volt csak a válasza, hogy : Persze, ez az egyik legjobb ékszershop szerintem. Ekkor már biztos voltam benne, hogy akkor örülni fog az ajándékának.

Ráadásul nagy reményeket fűzök ehhez az oldalhoz, annyi jó véleményt hallottam róla. Ha beválik, és valóban olyan terméket és szolgáltatást kapok a pénzért cserébe amilyet várok, akkor biztos vagyok benne, hogy többször is fogok még rendelni az oldalról. A nőknek egyébként is szükségük van szép, igényes ékszerekre, ugyanis ezek dobják fel igazán az  aznapi öltözéket. Egy szép ékszer egy teljesen egyszerű ruhából is tud kifinomult és elegáns ruhát varázsolni. Arról nem is beszélve, hogy az ember sokkal nőiesebben is viselkedik, ha van rajta egy szép, igényes darab.

Az internetezésre visszatérve, egyre többször vásárolok már online. Pontosabban az összes kis kiegészítőt amit veszek a telefonomhoz, lakáshoz már online veszem. Sőt, már elkezdtem ruhákat és sminktermékeket is rendelni. A ruhák viszonylag kényesek, hiszen sok helyen eltérő a számozás, de ha fel vannak tüntetve a méretek centiméterben, akkor nagy baj nem lehet. Ráadásul eddig minden ruha rendelésem sikeres volt.

Olyan terméket kaptam amire számítottam, és még a méretezéssel sem volt gondom. Azonban amit nagyon ki szeretnék próbálni, de még nem volt rá alkalmam, az az online bevásárlás. Annyival egyszerűbb, mint boltba menni. Csak kiválasztjuk az ételeket, miből mennyit szeretnénk, és házhoz is hozzák. Az egyetlen probléma vele csak az, hogy itthon még nem annyira elterjedt. Ráadásul nem csak hogy drága a házhozszállítás díja, de folyamatosan be van telve a házhozszállítási idő.

Eddig bármikor megnéztem, nem volt már szabad hely. Ez eléggé elszomorít pedig, mert már ott tartok, hogy a szállítási költség ára sem zavarna, ha ki tudnám végre próbálni ezt a szolgáltatást is, ugyanis nagyon sokszor van, hogy semmi kedvem lemenni a boltba, majd haza cipelni a dolgokat, amiket vettem.