Nem mindig rossz az olcsó

Mindig is szerettem kicentizni a dolgaimat, legfőképp a kiadásaimat. Általában az voltam mindig, aki hónapról hónapra minden forintját elköltötte. Mentségemre szóljon, hogy tettem félre lakásra, fizetem a diákhitelemet, albérletre is sok pénzem ment, illetve az autóm fenntartására. Szerencsére sikerül továbblépnem, és albérletből saját lakásba fogok tudni költözni. Nagyjából, amit eddig albérletre költöttem, abból a saját lakásom kiadásait kell majd finanszíroznom. Ide tartozik az, hogy a hitelemet kell visszafizetnem, illetve a lakásbiztosítás, amit majd még meg kell kötnöm. Tekintve, hogy tényleg nagyon meg kell húznom a nadrágszíjat, így egy kedvező lakásbiztosításra lesz szükségem. Tegnap eljött végre a szerencsenapom…

legolcsóbb lakásbiztosítás

A legolcsóbb lakásbiztosítás, amivel a hosszas interneten való böngészés után találkoztam, bizonyult nem csak a legkedvezőbbnek, de a leginkább szimpatikusnak is. Nem feltétlen a legolcsóbbat kerestem, viszont mégis az lett nálam a befutó. Nyilván, én csak örülök neki, ha kedvező áron sikerül biztosítást kötnöm. Természetesen sok biztosító ajánlatait átbogarásztam, hosszú estéket töltöttem a gép előtt, bújva az interneten a különböző weboldalakat. Úgy gondolom, hogy nem mindig igaz a mondás, miszerint az olcsó húsnak híg a leve. Miért lenne az? Mi van, ha tényleg jók a feltételek? Miért lenne már az olcsó rossz is egyben? Miért kéne ennek a két tulajdonságnak párban járnia? Na, ugye!

Én nem vagyok az a gyanakvó típus. Mindenhez és mindenkihez úgy állok hozzá, hogy csak kellő információ birtokában alkotok véleményt. Miután elég sok időt töltöttem el a pannonsafe.hu honlapján, így nem zárkóztam el, hagytam magam meggyőzni az írásaik által. És sikerült is!

Számomra leginkább édesanyám véleménye számít. Egyedül nevelt fel, panellakásból kertes házba költöztünk, mindig törekedett a jobbra. Ő se dőzsölt soha, hanem inkább megfontoltan költötte a pénzét. Ő legtöbbször meglátja a jó lehetőségeket, és ő se kapkodott el semmit, ami a ház papírjait illeti. Mindig körültekintően tájékozódott, és csak és kizárólag azután döntött. Nekem ez eléggé megmaradt, és ezt a mentalitást átvettem tőle. Mindig ezt láttam tőle, így természetessé vált számomra is, hogy mindig csak okosan költsek. Az más téma, hogy minden pénzemet elköltöm mindig, de okosan osztom el a kiadásaim között, és ezek mind szükséges kiadások. Nos, felvázoltam anyának is a legolcsóbb lakásbiztosítás ajánlatát, és persze a honlapot is megmutattam neki. Elmondtam közben anyának, hogy más biztosítóknál milyen konstrukciókkal kínálják a különböző lakásbiztosításokat. Össze is írtam igazából ezt a párat, de anya is úgy ítélte meg, hogy a pannonsafe.hu legolcsóbb lakásbiztosítás csomagja lesz a kiváló választás a számomra. Mindig jó érzés az, amikor tőle kapok megerősítést egy döntésemmel kapcsolatban. Ilyenkor sikerként könyvelem el, és tudom, hogy büszke rám. Sokaknak, akiknek ugyan ugyanúgy számít a kiadott összeg, mégse annyira fontos, hogy körbenézzenek több helyen az adott témakörben, legyen az bármi. Soha nem tudtam őket megérteni. Nézzünk csak egy lakásbiztosítást példaként. Meddig is fizetjük? Elárulom. Addig fizetjük minden hónapban az adott ingatlanra, amíg biztosítani akarjuk. Az az igazi luxus, ha valaki nem köt lakásbiztosítást, nem az, ha esetleg egy drágábbat választ. Szóval itt van ez a kiadás, amit nem tudjuk meddig, de fizetünk. Akkor hogy ne számítana a pénz? Ha van 10 ezerért és egy másik biztosító cégnél 20 ezerért, akkor számoljunk csak utána. Legyen, mondjuk egy 30 éves ember a példa, aki épp 30 évesen jutott saját ingatlanhoz. Tegyük fel, hogy él 40 évig, és ezalatt az idő alatt végig fizeti a megkötött lakásbiztosítást. 10 ezer forint havi biztosítási díj esetén ez 40 évre előre vetítve 4,8 millió forint. Ha 20 ezret fizetünk havonta, akkor pedig pontosan ennek a kétszerese, vagyis 9,6 millió forint. Szerintem meg is magyaráztam ezzel, miért fontos előre gondolkodnunk és megfontolt döntést hozni.