Ablakszigetelés az interneten

A laptopom egy olyan régi bútordarab, hogy szerintem már Ferenc József idejében is csak múzeumokban volt megtalálható. Nem panaszkodom azért, mert hát tulajdonképpen mindent megcsinál, amit kérek tőle, csak hát néha önérzetes úri kisasszonyt játszik, és nagyon nem akarja az igazságot, vagyis csak az ő tempójában, tehát olyan lassan, amit Te, kedves olvasó nem is tudsz elképzelni. Mondjuk ennek a jó tulajdonságának köszönhetően néha olyan vicces és érdekes weboldalakra tévedek, amiknek a létezéséről valószínűleg nem is tudnék, ha egy rendeltetésszerűen működő számítógépem lenne.

Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy így viszont nagyon sok mindent csak telefonról tudok megnézni, mert a gépem alaplapi ventillátora is elszállt már, valamint a videokártyája sem az igazi és így néha kicsit laggol a rendszer. Semmi vész, kár csüggedni, tökéletes életet így is lehet élni. Főleg mert tényleg kárpótol a vicces weboldalakkal.

Múltkor éppen egy hirdetésekkel teli linkkatalógusba botlottam, teljesen biztosan állíthatom, hogy az akaratomon kívül történt mindez. Főleg mert a szalagcím nem más volt, mint ablakszigetelés országszerte. Ez már csak azért is biztos, mert nekem jelenleg nem hogy országszerte, de még lokálisan sincs szükségem erre a szolgáltatásra, ugyanis semmi olyan dologgal nem rendelkezem, aminek ablaka lehetne. (Kivéve a tudjuk milyen néven futó operációs rendszert, de hát azt meg inkább senki ne szigetelje le jobban, mint ahogyan az önmagának megoldja ezt a kérdéskört). De ha már ott jártam ezen a weboldalon, akkor egy kicsit körülnéztem, mert a grafikák és a furcsa párosítások igen csak megragadták a figyelmemet. Nevetgéltem kicsit, nézegettem, ahogy töltődik az általam látni kívánt oldal, és egyszer csak megakadt az ablakszigeteléssel foglalkozó cég honlapján a szemem, ugyanis lefejlesztettek egy konkrét ablakszigetelős játékot. Miért? Hogyan? Kinek?

Azóta ezeken a kérdéseken gondolkodom. Vajon tényleg van olyan, aki ezt napi rendszerességgel használja? Esetleg a mosdóban ülve a reggeli dolgaira koncentrálva ezt a kis applikációt pörgeti minden nap? Vagy ezzel gyakorolnak a munkások, hogy amikor már majd élesben kell csinálni, akkor minden flottul menjen? Vagy mi ez? De tényleg…. És kinek a fejéből pattanhatott ki?

Rájöttem, hogy meg akarom tudni minél előbb a kérdéseimre a választ, úgyhogy még abban a pillanatban, ahogy befejeztem sikeresen a játékot, írtam a megadott kontaktnak egy szívhez szóló, érdeklődő levelet. Ennek már több mint két hete, azóta sajnos nem érkezett válasz, pedig nagyon várom.

Lehetséges lenne, hogy azt hiszik, hogy csak a bolondjukat járatom velük? Vagy fel kéne velük vennem inkább személyesen, vagy telefonon a kapcsolatot? Nem tudom, ezekre még alszom párat. Addig is várakozó üzemmódba helyezem magam, hiszen még bármi megtörténhet.