Miket nem talál az ember az interneten?!

Megvan a havi új kedvenc weboldalam. Bár sok versenyző volt, a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai lett az.

Mint tudjátok, az internet szerelmese vagyok, egészen azóta, hogy kis hazánkban is ilyen általánosan elérhetővé vált a használata. Én abszolút támogatója vagyok az internet kiterjesztésének, hiszen úgy látom, hogy jobbá teszi az életünket azáltal, hogy összekapcsol és minőségi információval lát el minket. Olyan dolgokat tesz lehetővé, amik korábban egyszerűen elképzelhetetlenek lettek volna.

Egy igazi csoda például, hogy az általános iskolás legjobb barátomat néhány egyszerű kattintással fel tudom kutatni, vagy, ha éppen thaiföldi birkaragu levest szeretnék főzni, akkor szintén pár kattintással megtalálom hozzá a receptet. Persze én is tudom, hogy vannak árnyoldalai, de hiszek benne, hogy ezeket képesek leszünk leküzdeni, és egy igazi aranykort elhozni az emberiség történetében.

Szép szövegek ezek, de persze én is elsősorban nem a civilizációs fejlődésen gondolkodom, mikor internetet használok, hanem egyszerűen az adott napi feladataimhoz jön irtóan kapóra. Borzasztó praktikus felhasználási lehetőségei vannak, az új kedvenceim pedig a webshopok. Már a hónap elején tudtam, hogy a havi kedvenc weboldalam majd egy webshop lesz, de nehezen tudtam eldönteni, hogy pontosan mit is válasszak, hiszen olyan széles választék áll az ember előtt. Szinte már mindent is meg lehet rendelni pár kattintással. Mégis végül a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai webshop mellett döntöttem. Ez a pipereporta.hu weboldal egyik kategóriája volt.

Úgy látom, hogy ez a weboldal tökéletesen példázza, hogy milyen csodás felhasználásai lehetnek az internetnek. Én, aki alapvetően semmit nem értek például a gyertya készítéshez, lehetőséget kaptam arra, hogy mégis kipróbálhassam magam benne. És milyen jó, hogy kipróbáltam, mert tényleg csodálatos elfoglaltság, de, ha nincsen ez a webshop, akkor soha eszembe nem jutott volna kipróbálni. Sőt, lehet, hogy eszembe jutott volna, de annyi problémával álltam volna szemben, hogy egyszerűen sosem jutottam volna el a megvalósításig.

Hiszen képzeljük el, hogy egy internet előtti korban jut eszembe, hogy ki szeretném próbálni a gyertyakészítést. Alapból honnan szereztem volna be az alapanyagokat? Honnan tudtam volna, hogy miket kell egyáltalán vásárolnom? Hol találtam volna ehhez szükséges boltot?

Persze lehet, hogy körbekérdeztem volna a barátaim körében, és lehet, hogy pont szerencsés lettem volna. De mennyivel egyszerűbb rákeresni a böngészőben, és megtalálni egy webshopot! Letisztult és szép felülettel rendelkezik. Rémesen egyszerű kikeresni és berendelni pontosan azokat a termékeket, amikre szükségem van.

De honnan tudom, hogy mikre van szükségem? Szerintem az egyik legcsodásabb funkció a weboldalukon az oktatóvideós részleg, hiszen itt egy videósorozatban megmutatják a különböző termékeik felhasználási lehetőségeit. Persze, ezt elmagyarázhatná nekem egy boltos, de egyáltalán nem biztos, hogy pontosan meg tudnám jegyezni amiket magyarázgat nekem. Itt pedig könnyen és érthetően, videókkal alátámasztva tudom megérteni a különböző fürdőbombák és gyertyák készítésének a módját. Szerintem ez egy fantasztikus ötlet, hiszen így nem csak azt tudom meg, hogy hogyan kell majd elkészítenem a vágyott dolgot, hanem azt is, hogy pontosan mikre lesz szükségem, így össze tudom állítani a bevásárlólistámat.

Egyébként szerintem ez a webshop olcsóbb is mint egy élő shop. Egy webáruház rengeteg költséget spórol azzal, hogy nincsen fizikai boltja, ezzel tud árat is csökkenteni. Ez viszont egyáltalán nem jár a minőség romlásával, így jobb áron ugyanolyan, vagy esetleg még jobb minőséget is kapok, mint egy fizikai boltban.

Szerencsére a házhoz szállítást is megoldják, ezért végképp kényelmes, hiszen az otthonom melegéből megrendelem a kívánt termékeket, és kihozza nekem a futár, akár a házamhoz, akár egy csomagponthoz. Mennyivel egyszerűbb már ez, mint ha órákat keresgélnék valami bolt után, aztán ott bevásárlás után még hazaszenvedni a vásárolt dolgokat. Így könnyen és gyorsan kihoznak nekem mindent, amire szükségem volt.

Összességében szerintem pontosan ez az internet legnagyobb varázsa, hogy lehetővé tesz olyan dolgokat, amiket korábban elképzelhetetlennek gondoltuk, olyan lehetőségeket, kapukat nyit meg, amik korábban zárva voltak előttünk. Nagyon ajánlom nektek a webshopok használatát, és különösen pedig a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai weboldalt, hiszen ha a pipereporta.hu-t említjük, akkor egy egészen különleges webshopról beszélünk.