Ha vagány pólókat akarsz: https://lolmarkt.hu

lolmarkt.hu

Nem mindegy, hogy mit visel az ember. A külsővel általában mindig jelezni akarunk valamit, ez egyfajta kommunikáció a külvilág felé. Sok embernek a külseje mást rejt, mint a belseje. Biztosan mindannyiunknak van egy sztorija, aminek kapcsán valakit rosszul ítélt meg a külseje alapján, és a végére kisült, hogy egy teljesen más emberről van szó, mint amilyet ő gondolt. Ez a sztori általában egy rockerről, vagy egy punkról szokott szólni, esetleg egy festetthajú, durván sminkelt emberről, akiről persze mindjárt azt feltételezzük, hogy durva, stb., közben pedig kedves és jószívű. Igazam van? De számomra az extrém külső mást jelent: kimer állni magáért, nem izgatja, ha ez valakinek nem tetszik, és mer más lenni. Feltűnési viszketettség? Nem-Nem. Az teljesen mást jelent, és azt általában az ember a viselkedésével szokta produkálni. Nem a külsejével. Meg úgy alapból, mások külsejével egyáltalán nem kellene foglalkozni. Mégis sokan ezt teszik.

Viszont, ha ezt inkább máshogy szeretnénk kezelni, ha mi is vissza szeretnénk mondani a magunkét, akkor megtehetjük ezt. Hogyan is? Vicces pólókkal! A lolmarkt.hu weboldalon sok vicces pólóval találkozhatunk, néhány felirat egészen szenvtelen. De ezért is jók! Merjünk bevállalósabbak lenni! Az egyik póló például nagyon megtetszett nekem. Egyszerre aranyos és beszólogatós. “Néha úgy érzem magam, mint a kisvakond: teljes sötétség vesz körül, és vigyáznom kell, hogy meg ne fejeljem a gyökereket.” Ez áll rajta és mellette egy aranyos kisvakond rajz. Valószínűleg ha ilyen pólóval sétálnék az utcán, kevesen mernének beszólni. Egyfajta önvédelemként is szolgál, amely azt jelenti “vigyázz velem, mert csípős a nyelvem”. Vagy ilyesmi. Nos hát, az oldalon is leírják, hogy mindenképpen gondoljuk át, hogy hova vesszük fel ezeket a pólókat. Például iskolába nem nagyon ajánlják, de egy állásinterjúra sem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. De nyáron, szabadidőnkbe miért ne viselhetnénk? Elvégre, “akinek nem inge, ne vegye magára”. És ez tényleg igaz. Csak az veszi magára, aki nagyon akarja, vagy kevés az önbizalma. Mindkettő sajnálatos ügy.

Lényegretörőbb változat a “Beszólt. Elástam.” póló. Ez is kisvakondos. Ez is meglehetősen szellemes, és azt üzeni. “velem nem éri meg kekeckedni, mert rosszul jársz”.

A feliratos pólókon nem csak ez a fajta védekezés található meg, azaz mások figyelmeztetése, hogy ne húzzanak újat velünk. Vannak azok a típusú pólók, amelyek azt üzenik, a viselőjük tisztába van azzal, hogy nem tökéletes, hogy vannak hibái, de nem érdekli őt. Ezzel kb. ugyanazt éri el, nem fogják támadni. Tehát lényegében ugyanaz a cél lebeg előtte, mint az első esetnél. Csak más formába. Lássunk is egy példát. Az egyik pólóra ez van írva: “Sokat tanultam a hibáimból. Azon gondolkodom, csinálok még néhányat” És mellette egy gondolkodó ember. Tehát mindenki tanul a hibáiból, és a tanulás jó, tehát akkor a hibák is szükségesek. Bizony, sose gondoltad volna kedves olvasóm, hogy a feliratos pólóknak köze van a pszichológiához? Pedig bizony, hogy köze van! Csak vicces, vagy akár csattanóra végződő monológban magyaráznak meg valamit.

Mindenesetre nyugodtan vegyünk ilyen pólókat, de fogadjuk meg, a határozott kiállás és egy jó stílus azért többet jelent. Én az egyedi pólók mellett teszem le a voksom, és az a jó, hogy a lolmarkt.hu-nál lehet is ilyet készíteni, méghozzá ugyan azon az áron, amennyibe egy átlagos póló kerül. Hát nem megéri? És a szállítás is 10 ezer forint felett nem kerül semmibe! No ennyi volt mára a gondolatom! Szép estét kívánok!