Az interneten már bármit elintézhetsz, a siófoki nyaralást is itt foglaltam

Tudom, hogy elég sokan szidják az internetet, hogy mennyi időnket elveszi magától a valós életünktől, de én ezzel nem nagyon értek egyet. Az internet egy fantasztikus találmány és a magam részéről nem tudom elképzelni, hogy tudtak internet előtt létezni az emberek. Én mindent az interneten intézek. A neten keresztül dolgozom, itt szórakozom, filmet nézek, kaját rendelek, levelezek és keresem meg az ismerőseimet. Itt vásárolok, és már a nyári szabadidőmet is a neten keresztül intézem el. Idén nyárra például Siófok került a terítékre.

Azt már tudtam, hogy a Tihanyi Apátságot szeretném majd mindenképpen megnézni ezen a nyáron, a barátnőmet pedig felettébb érdekelte Balatonfüred városa, hiszen ő még nem járt ott. Siófokról mindkettő tökéletesen elérhető komppal, és ez is volt a tervünk, hiszen ez is különleges programnak számít, hogy átkelhetünk a vízen a Balaton északi partjára.

Abban tehát biztosak voltunk, hogy a Balaton környéke lesz majd a célterület, de azon belül még semmi biztosan nem tudtunk. Én biztos voltam abban, hogy inkább a pörgősebb, több lehetőséggel bíró helyszínen szeretnék szállást, ahonnan könnyen felfedezhető a környék is. Ezért elkezdtem keresgélni az interneten és a siófoki nyaralás kulcsszóra fel is dobott egy nagyon ígéretesnek tűnő oldalt.

A szállás honlapja nagyon meggyőző volt számomra. A leírások és a feltöltött képek alapján szinte biztos voltam benne, hogy itt megtaláltuk a helyszínt, ahol az idei nyaralásunkat el fogjuk majd tölteni. Egyből több apartman közül is választhattunk, így fel is tudunk állítani egy preferencia sorrendet, hogy mi lenne nekünk a legfontosabb. Szeretnénk saját erkélyt, ahova egy üveg borral kiülve csodálhatjuk az elénk tárulkozó, csodálatos Balatont. Vagy szeretnénk egy privát medencés apartmant, ahol kedvünk szerint csobbanhatunk, anélkül hogy kilátogatnánk a strandra. Bevallom, nehéz döntés volt, mert minden apartman szuper volt.

Az apartmanok elhelyezkedése volt végül a döntő pont, hogy ha kirándulni szeretnénk mennyire van messze a hajókikötő, vagy ha minden este más étteremben szeretnénk vacsorázni, mennyit kell sétálnunk, és persze fiatal csajok lévén, az sem volt hátrány hogy a népszerű Petőfi-sétány milyen könnyen érhető el, egy laza, szombat esti bulihoz.

A szobák minősége, berendezése hibátlan volt mindegyik szállás esetében. Úgyhogy nem is gondolkodtam tovább, mert ennél jobb lehetőséget úgysem találtam volna, amely az általunk összerakott programhoz, ilyen jól illeszkedett volna. Gyorsan le is foglaltam magunknak egy hetet és már nagyon várjuk az ottani kikapcsolódást.