Hogy keresek személyszállításhoz autóbuszt

Egy gyermek csoport jutalom kirándulását kell megszerveznem, de még soha nem csináltam ilyet. Te tudod, hogyan kell? Bevallom őszintén, nagy szükségem lenne most egy kis tanácsra.

A kirándulás

Az egyik tánc együttes jutalom kirándulását kell megszerveznem. Az iskola végével, amikor már mindenki szabad lenne, akkor mennének el pár napra kirándulni, összekovácsolódni. Nem sokra, mert vannak kisebbek, és nagyobbak is, 2 vagy 3 napra gondoltak, ami 1 vagy 2 éjszakát jelentene maximum.

Információm még nincs róla, hogy hová is mennének, konkrétan. A gondom az, hogy addig a személyszállításhoz szükséges buszt sem tudom megrendelni, mert ők kilométerre dolgoznak. Mégsem hívhatom fel őket, hogy szeretnék egy buszt rendelni, de nem tudom, hogy hová és azt sem, hogy mennyi időre.

Ami biztos

A gyerekek az egész éves munkájukért kapják ajándékba ezt a kirándulást. Volt ez miatt szülői értekezlet is, hogy melyik szülő engedné el a gyermekét, és persze ki vállalná ennek az anyagi vonzatát is, ami azért nem kis összeget jelentene.

Én mindenképpen támogattam, hiszen nagyon jó dolognak találom ezeket a kirándulásokat. A gyerekeknek is szükségük van rá, csapat építés szempontjából. Vannak köztünk új gyerekek, akik év elején kapcsolódtak be a munkába, de nincs nagyon lehetőségük beszélgetni, hiszen mindig csak próbán találkoznak. Persze azok nagyon szerencsések, akik egy iskolából, esetleg egy osztályból is jönnek, mert ők már ismerik egymást. Mi nem abból az iskolából jövünk, ahonnan sokan járnának, így kevesebb is az ismerős. Hogy össze tudjuk hasonlítani, az egyik iskolából járnak 15-en, a másikból 10-en, míg a mi iskolánkból csak 3 vagy 4 kisgyerek. Ők is szétszórva az évfolyamok között, mindegyiken egy-egy gyerekkel. Nekik nehezebb a dolguk a beilleszkedéssel.

A beilleszkedés

Az én lányom nem egy elveszett kislány, mégis olyan kis törékenyként viselkedik a 30 régi táncos mellett, mint új. Sokan nem is könnyítik meg a helyzetét, hiszen vannak köztük undokok is. Az ember nem is gondolná, hogy mennyire utálatosak tudnak lenni a gyerekek. Mindig tudják, hogyan mivel piszkálják a másikat, és „gonoszkodjanak”.

Ezzel azért nincsen megkönnyítve a helyzetük egy kicsit sem.

A tánc

Egész évben nagyon jól dolgoztak, és számos versenyen vettek részt, és tértek haza remek eredményekkel. Aki jár esetleg valamilyen versenyre, legyen az tánc, vagy valamilyen sport verseny, de elmegy kísérőként, az tisztában van vele, hogy mennyire fárasztó. Még nekünk felnőtteknek is fárasztó egy ilyen egész napos program, nem hogy egy 8-10 év közötti gyerekeknek.

Amióta tavasz van, és jó idő, számos rendezvényt szerveztek már ahová a gyerekek mentek. Eddig szerencsések voltunk, mert nagyon messze nem kellett mennünk, csak olyan 100 kilométeres körzeten belül mozogtunk.

Ilyenkor a gyerekek közösen utaznak a versenyre, az ő számukra bérelnek buszt, és együtt mennek. Ez is nagyon jó csapat építő, hiszen egymásra vannak utalva, ha kell valami, közösen tudják csak megoldani.

 

Hát valahogyan megbirkózom majd ennek is a megszervezésével, ha már elvállaltam. Még szerencse, hogy van sok segítő szülő, aki felajánlotta, hogy ő is szívesen segít a szervezésben. Lehet, közösen összedugjuk a fejünket, hogy mit hogyan kellene intézni, és akkor én sem maradok egyedül a gondommal.

A fontos, hogy a gyerekek mindenképpen jól érezzék magukat, és egy igazi csapattá kovácsolódjanak össze, hiszen jövőre is sok verseny vár rájuk, sok megmérettetés, amire csak egy csapatként tudnak felkészülni.